. Ma Csongor napja van.
Halállal végződött az éjszakai száguldás Szentendrén
2014-04-25 10:20:11
Halállal végződött az éjszakai száguldás Szentendrén

Halállal végződött az éjszakai száguldás Szentendrén

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a szentendrei férfi ellen, aki 2013 júniusának egyik éjszakáján jogosítvány és vezetési gyakorlat nélkül száguldozott, majd balesetet szenvedett Szentendrén úgy, hogy a balesetben egyik utasa meghalt.
 
Egy fiatal szentendrei férfi 2013 június 1-jén éjszaka megbeszélte ismerőseivel, hogy csak úgy, céltalanul kocsikázni mennek. Ezért – anélkül, hogy azt elkérte volna – elhozta otthonról Daewoo személygépkocsijukat, amelynek műszaki érvényessége már lejárt. Az autót a vádlott vezette, aki vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, és a járművezetésben gyakorlatot egyáltalán nem szerzett. Négy utasa közül csak ketten használtak biztonsági övet.
 
A férfi először Szentendre utcáin száguldozott, majd ráhajtott a Szentlászlói útra és a 11-es út irányában haladt tovább. Már a városban 90 km/h-val hajtott, és annak ellenére sem lassított, hogy az autóban ülők ezt kifejezetten kérték. Mintegy háromnegyed órás ámokfutás után a férfi az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz képest is eltúlzott sebesség miatt az utasokkal teljesen teli gépkocsival a kavicsos útpadkára sodródott, majd miután az autót visszakormányozta az úttestre, elvesztette felette az uralmat.
 
Az autó ezután az úttestről balra lesodródva előbb kidöntött egy gázvezetéket, majd egy villanyoszlopot, megpördült, és egy ház oldalának csapódott. A baleset következtében a férfi egyik utasa, egy 16 éves fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette, a többi utas és a vádlott nyolc napon belüli sérüléseket szerzett.
 
A Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Szentendrei Járásbírósághoz a férfival szemben.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>