. Ma Andrea napja van.
Hajdu Gusztáv: bemutatkozik az Ócsa VSE
2012-02-24 19:45:15
Hajdu Gusztáv: bemutatkozik az Ócsa VSE

Hajdu Gusztáv: bemutatkozik az Ócsa VSE

Az Ócsa VSE 2008-ban alakult újjá, melynek során két szakosztállyal bővült: labdarúgás és atlétika. A csapatot Hajdu Gusztáv edző mutatja be Önöknek.

 

Hajdu Gusztáv:

 

Az Ócsa VSE vezetősége, edzői, játékosai és tagjai névében köszöntöm önöket. Előre is köszönet azért a kis időért amelyet ránk áldoznak.

 

Röviden egy kis történelem. 2008-ban alakult újjá egyesületünk két szakosztállyal. Labdarúgás és atlétika szakágakkal. Az első évben a labdarúgó szakosztály csak utánpótlás csapatokkal (U13 és U16) indult a bajnokságban több-kevesebb sikerrel. A következő évben felnőtt csapatot is tudtunk nevezni. Jelenleg ifjúsági csapatunk a megye II. osztály déli csoportjában szerepel. U13 és felnőtt csapatunk a megye III osztályban kap játék lehetőséget. A nyár óta főleg az utánpótlás többi korosztályos csapatait próbáljuk megszervezni így csatlakozott a szakosztályhoz 20 fő 7 – 11 éves gyermekek.

 

Az egyesületnél kettő „UEFA B” licenc-el rendelkező edző dolgozik, Kövér István és jómagam személyében. Az egyesület vezetőségétől minden elvárható (sőt még azon felüli) segítséget megkapunk. A csapatnak nincsenek felszerelési problémái sem mezek, sem tárgyi eszközök tekintetében. A pálya és környezete jelen helyzetében is elfogadható volt, de pályázatok segítségével melyeket megnyertünk, további beruházásokra kerül sor, rövidesen elkezdődik a kivitelezés. Felújításra és átalakításra kerülnek a kiszolgáló helységek és a pálya talaja is. Az atlétáknak is kialakításra kerül egy ugrógödör és egyéb edzésre alkalmas felület, valamint a terület kerítéssel való ellátása is szükségessé vált. Távlati célok között szerepel egy világítással ellátott edzésre alkalmas pálya kialakítása, mely nagyban megkönnyítené a centerpálya jó minőségének megőrzését.

 

A továbbiakban essen szó a felnőtt csapatról, melynek tagjai ócsai és környékbeli fiatalokból állnak, akiknek én vagyok az edzője.


A felnőtt csapat 2010 nyarán ált össze és indult bajnokságban. Az elkövetkezendő időben csatlakoztak a csapathoz Alsónémediről és Kakucsról is fiatalok, akiknek barátaik játszottak Ócsán. A csapatban csak amatőr labdarúgók szerepelnek, akik anyagi áldozatot is hoznak azért, hogy játszhassanak. Tagdíjat fizetnek és a sportorvosi engedélyt is saját maguk intézik, edzésekre és a mérkőzések nagy részére is saját kocsikkal járnak.

 

Az Ócsa-Üllő meccs előtt:


 

 

Sajnos ezek tekintetében volt néhány igazolás, ami meghiúsult, mert az érkező játékos ellenszolgáltatást várt játékáért. Az első év az ismerkedéssel és az ellenfelek megismerésével telt el kevesebb sikerrel karöltve. A második év jobban indult eredményesség szempontjából, mert ott produkáltunk egy 5 meccses győzelmi sorozatot. Ezt követően beleszaladtunk egy nagyobb pofonba, amit a csapat nehezen tudott kezelni és ennek következtében az eredmények is visszaestek kicsit. A csapat tagjai kisebb nagyobb ingadozással és intenzivitással edzenek így a folyamatos fejlődés bennük rejlik.

 

A tavaszi szezonra tervezett erősítésekből egy realizálódott Sarkadi István személyében. Ő az egyesület volt játékosa, aki Dabasról tér vissza hozzánk több éves kitérőt követően. A tél folyamán egy teremedzéssel tartotta szinten magát a társaság, így a felkészülést februárban nem nulláról kellett kezdeni.

 

Február óta heti három edzéssel (két terem és egy szabadtéri) készülünk. Jól illeszkedett a felkészülési programba az MLSZ PMI által szervezett terembajnokság, melyen részt vettünk és a későbbi győztessel sikerült első mérkőzésként egy jót játszani.

 

A szabadtéri nagypályás felkészülési mérkőzések programja is kialakult. 2012. február 26-án Taksonyban a műfüvön kezdünk Alsónémedi megye I-es ifi csapata ellen, 15 órai kezdettel. A bajnokság kezdetéig a tervek szerint még két mérkőzésre kerül sor, az egyik 2012. március 3-án 16 órai kezdettel a megye II-es Dunavarsány ellen, míg a második 2012. március 11-én Makádon a helyi csapat ellen. A bajnokság a következő hétvégén a Szigetbecse elleni idegenben játszandó mérkőzéssel indul. A csapat tagja azon kívül, hogy jó barátok jó közösséget is alkotnak. Ennek bizonyítéka a közös dolgokról készült felvételek, melyeket a csapat játékosai által készített két honlapon meg is nézhetnek. Itt olvashatóak a régebbi mérkőzések összefoglalói is.  A honlapok címei: ovse.hunsport.hu és ovse.atw.hu

 

A bajnokság tavaszi mérkőzéseit nem tudjuk saját pályánkon játszani, mivel az felújításra kerül. Ezért is szeretnénk köszönetet mondani az Inárcs SE vezetőinek, hogy rendelkezésünkre bocsájtották pályájukat, hogy pályaválasztóként ott játszunk.

 

Hajdu Gusztáv


További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>