. Ma Mária napja van.
Gyilkos kórral küzdő rokkantat nyilvánítottak gyógyulttá
2013-01-09 11:24:37
Gyilkos kórral küzdő rokkantat nyilvánítottak gyógyulttá

Gyilkos kórral küzdő rokkantat nyilvánítottak gyógyulttá

Gyilkos kórral küszködő 50 éves asszonyt nyilvánítottak gyógyulttá és munkaképessé, megakadályozva, hogy rokkant ellátásban részesülhessen – adta hírül a Magyar Szociális Fórum az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport beszámolója alapján.

 

Az illetőt méhrákkal, majd tüdődaganatokkal műtötték, autoimmun betegségben és magas vérnyomásban szenved, dermatitise miatt szteroid kezelésben részesül. Halmozott egészségügyi gondjai miatt depresszió lett úrrá rajta. A súlyos beteget munkaképessé nyilvánították, és tudatták vele, hogy nem jogosult rokkantellátásra.

 

Az Összefogás csoport szerint „ketyeg az 1095 napos bomba: ha nem lesz biztosított, és dolgozni nem bír, ellátás sem jár neki. A 2011-ben jóváhagyott rokkant törvény értelmében ugyanis, akinek az utolsó 5 éven belül nincs 3 éves, azaz 1095 napos biztosítási jogviszonya, annak a folyamatosan emelkedő öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig egyetlen fillér sem jár, még ha egészsége 99 százalékosan is károsodott”.

 

A betegek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ellátórendszerbe rendkívül nehéz bejutni, viszont villámgyorsan ki lehet kerülni belőle – írják.

A rokkantak emberi jogaiért küzdő csoport azzal vált híressé, hogy sorozatban leplezte le a 2012. január 1-én életbe lépett rokkant törvény, és az új komplex felülvizsgálat néven elhíresült rendszer visszásságait, és rávilágított embertelen következményeire.

 

A csoport következetes kiállásának tulajdonítják azokat a durva támadásokat, amelyeket az Interneten egy „spicivas” néven kommunikáló arctalan személy folytat. Az illető többek között kezdeményezte, hogy a „belügyminiszter egy millió forint jutalomban részesítse az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport tagjainak a feladását, mert sok milliárdos kárt okoztak”. Az illető anyagi káron vélhetően azt érti, hogy az MSZF rokkant csoportja védelmébe vette a rokkant nyugdíjrendszert, és felemelte szavát a rokkantak anyagi ellehetetlenítése ellen, életük és megélhetésük védelmében.

 

Hírhatár - MSZF

Kép: illusztráció

További híreink
Másfél milliós jutalmat kapott tavaly a Klebelsberg Központ vezetője
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
2022-11-18 18:12:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az Orbán-kormány ismét kihirdette a háborús veszélyhelyzetet
A kormány a novembertől életbe lépő alaptörvény-módosítás miatt újra kihirdette az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa miatt...
2022-10-30 13:08:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tudjátok mibe lehet kurv@ra belefáradni?
Abba, hogy ebbe' a kurvaországba' a megosztottság nem csak ott van, hogy balmegjobb - miközben a fél ország nem tudja definiálni azt, hogy jobbközép, hogy balliberális, h...
2022-10-19 10:41:09, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Momentum politikusa Hajnal Gabriella fenyegető levele ellenére hozta nyilvánosságra az információt.
Bővebben >>