. Ma Emma napja van.
Folytatódik az Illatos úti Vegyiművek rendbetétele
2016-10-27 15:42:17
Folytatódik az Illatos úti Vegyiművek rendbetétele

Folytatódik az Illatos úti Vegyiművek rendbetétele

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


A közlemény szerint a körülbelül egy-másfél évig tartó, most ősszel indult bontás során először megtisztítják a területen lévő vegyipari berendezéseket a rájuk rakódott vegyszerektől, majd elszállítják azokat. A veszélyes hulladékokat az elszállítás után teljesen ártalmatlanítják.
    

A berendezések tisztítása során keletkező mosóvíz speciális tartályokba kerül, melyeket engedéllyel rendelkező szakcégek szállítanak el a telephelyről - tették hozzá. A múlt héten 17,6 tonnányi tisztításból származó veszélyes hulladékot vittek el.
    

Az egykori vegyipari berendezések megtisztításán, darabolásán és elszállításán kívül elvégzik az épületek átvizsgálását, valamint szükség szerinti bontását is. 
    

A munkafolyamatok végén nem marad sem vegyszerrel szennyezett gép, sem épület a helyszínen.
    

A kivitelezési munkálatokra a felszámolás alatt lévő Budapesti Vegyiművek Zrt. (BVM) a Palota Környezetvédelmi Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést. A munkálatokat folyamatosan ellenőrzi a Pest Megyei Kormányhivatal, és amennyiben szabálytalanságot észlel, megteszi a szükséges intézkedéseket - írták a közleményben.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>