. Ma Aurél napja van.
Férfi hajápolási tudnivalók
2022-08-10 13:46:42
Férfi hajápolási tudnivalók

Férfi hajápolási tudnivalók

Régebb óta léteznek kifejezetten a férfiak számára kifejlesztett hajápoló szerek, amelyek közül leginkább a samponokat ismerik sokan. Ezek nemcsak illatukban térnek el a női samponoktól, hanem más tulajdonságaikban is. Hogy miért? És hogyan és miket használj az egészséges haj érdekében? Mutatjuk! 

 

Kímélő gondoskodás

 

A férfi haj ugyanúgy igényli a gondoskodást, ahogy a női, habár szerkezetében, felépítésében, így jellemzőiben is eltér attól. A #Barba Italiana hajápoló termékei természetes összetevőkből állnak, nem tartalmaznak káros anyagokat, így gyengéden ápolják a hajat.

 

A férfiak haja a nemi hormonok hatására hamarabb és nagyobb mértékben zsírosodik, ugyanakkor hajszálaik erősebbek. Emiatt a férfi hajápolás némileg eltér a nőitől. A zsírosodásra jobban hajlamos férfi hajat hetente 2-3 alkalommal érdemes mosni. 

 

Mit tehetsz az egészséges hajért?

 

A magabiztos megjelenés a férfiak számára is ugyanolyan fontos. Ehhez ápolt külső társul, amelynek része az egészséges haj. Mit tehetsz érte? 

 

Ints búcsút a szappanoknak, normál tusfürdőknek, ha hajápolásról van szó! Válassz kifejezetten a férfi hajra szabott, a hajtípusodnak megfelelő samponokat, hajkondicionálókat. 

 

Az egészséges hajat nemcsak kívülről, belülről is táplálnod kell, ehhez megfelelően, vitamindúsan kell táplálkoznod, eleget aludnod, és lehetőleg kerülnöd kell a káros hatásokat. A külső környezeti tényezők is hatással vannak a hajad egészségére, ezek ellen csak részben tudsz védekezni. Sajnos egyes betegségek is hatással lehetnek a hajad egészségére. 

 

Mire figyelj a haj egészsége érdekében?

 

Szentelj figyelmet a hajhullásnak, hiszen amellett, hogy természetes jelenség, a napi 100 szálat meghaladó mértékben már kóros hajhullásról beszélünk. 

 

Hajhullást okozhat a stressz, egyes betegségek és gyógyszerek, vitaminhiány, esetleg a nem megfelelő életmód, a genetika. Megfelelő ápolással késleltetheted a hajhullást. 

 

Gyakori és kellemetlen probléma a haj korpásodása is. 

 

A férfi hajápolás lépései 

 

A legfontosabb lépés a megfelelő hajmosás. Ennek feltétele az optimális vízhőmérséklet, valamint a hajtípusnak megfelelő, kímélő, a fejbőr és a haj egészségét szolgáló hajápoló szerek megválasztása. 

 

A hajszárítás módja sem elhanyagolható tényező. Akkor vagy a legkíméletesebb a hajadhoz, ha szobahőmérsékleten hagyod megszáradni. Semmiképp ne dörzsöld erősen, illetve magas hőfokon se szárítsd. 

 

Amennyiben szükséges, alkalmazz hajkondicionálót a haj puhítása érdekében. A frizura kialakításához, hajhossztól, hajviselettől függően használhatsz zselét, waxot, hajhabot, erős fixáláshoz hajlakkot. Egyik hajformázó használatát se vidd túlzásba, mert fordítva is elsülhet a törekvésed, és a szerektől zsíros hatású, ápolatlannak tűnő lehet a frizurád. 

 

A férfi hajápoláshoz is válassz természetes összetevőjű készítményeket, így biztos lehetsz abban, hogy hajad és fejbőröd egészséges és ápolt marad. 

További híreink
Mikor praktikus egy konyhablokk választása?
Háziasszonyok és urak számára a konyha a lakás központi eleme, a család lelke. Hiszen egy jól elkészült vacsoránál vagy akár csak egy süteménynél nincs is jobb, ezt pedig...
2022-09-13 12:11:58, Hírek, Könnyű Bővebben
Mik az autóvezetés leggyakoribb hibái?
Melyek azok a tipikus hibák, amelyeket az autóvezetők döntő többsége rendszeresen csinál vezetés közben? Milyen tényezők játszanak közre abban, hogy ezek a hibák gyakorta...
2022-08-10 13:49:31, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogyan lesz a fagyasztóból hűtőszekrény?
Lehet, hogy Ön sem gondolta, de manapság már léteznek olyan kombinált készülékek, ahol a hűtőzónát fagyasztónak is át lehet alakítani. Ha tehát nincsen elegendő hely, akk...
2022-08-10 13:44:05, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Alapanyag és csomagolóhiány is sújtja a székesfehérvári üzemet, a Mondelez Hungária Kft. igyekszik minél előbb...
Bővebben >>