. Ma György napja van.
Esőzések után útkarbantartás
2014-08-18 10:42:18
Esőzések után útkarbantartás

Esőzések után útkarbantartás

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete a nagy esőzések következtében megrongálódott sétautakat teszi rendbe. Az utak egy része vízmosássá vált, sőt a levezető árkok és vízgyűjtő medencék megteltek hordalékkal. 
 
A károk leginkább a budapesti Hárs- és a Hármashatár-hegy térségében keletkeztek. A karbantartási, helyreállítási munkákat az erdészetnél dolgozó 15 közfoglalkoztatott végzi az érintett 10 kilométernyi  útszakaszon. A munkálatok közel 2 hetet vesznek igénybe.

 
Az időjárástól függetlenül, előre tervezett útfelújítást hajtott végre az erdészet a Szentendre és a Pap rét közötti útszakaszon. A kerékpárosok közkedvelt útján, a felület megerősítésére és az aszfaltburkolat rendbetételére került sor. Az ebből az útból Pap rétnél kiágazó és a pilisszentlászlói Hegytetőhöz vezető összekötő erdészeti műúton pedig kátyúzás történt.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az erdei szállító-utakon általánosan érvényes 30 km/h-s sebességkorlátozás továbbra is érvényben van. A felújítások után változatlanul javasolt, még a burkolt utakon is, a terepkerékpárok használata, hiszen a Sztaravoda völgyben futó útra apró követ szórtak és kerülhetnek rá ágak, eső utáni hordalékok, ami miatt biztonságosabb, ha erősebb felépítésű, szélesebb futófelületű gépekkel közlekednek a kerékpárosok.
 
A térség igen közkedvelt a túrakerékpárosok körében, a táj szépségén kívül különböző nehézségű és hosszúságú utak kombinációjából válogathatnak. Még a fővárosból is vezet ki elkülönített út de a szentendrei HÉV-ven a bringával akár együtt is utazhat a tulajdonosa, lerövidítve a kirándulás hosszát.
 
Fotó: pilisi Parkerdő Zrt.
Kertész Z István
 
További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>