. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Érden a kard a menő - kétszer támadtak vele rendőrökre
2014-08-15 09:31:22
Érden a kard a menő - kétszer támadtak vele rendőrökre

Érden a kard a menő - kétszer támadtak vele rendőrökre

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség két olyan ügyben emelt vádat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, amelyekben a vádlottak karddal szegültek ellen az érdi rendőrök intézkedéseinek.
 
Az egyik ügy előzményeként 2014. január 25-én a Pilisi Parkerdő Zrt. erdésze falopást jelentett be az Érdi Rendőrkapitányságra. A bejelentés alapján az Érdi és a Budaörsi Rendőrkapitányság 11 járőre megjelent a falopással gyanúsítható személyek érdi házánál, hogy igazoltassák és elszámoltassák őket.
 
A rendőrök kiérkezésekor a házban lakók az udvarra futottak és obszcén szavakat ordítva fenyegették a rendőröket. Két férfi egy-egy karddal a kezében a kerítésen keresztül a rendőrök felé szurkált, egyikük egy terméskő méretű követ hajított a rendőrök felé. Társuk, egy asszony eközben a kerítés felé tartó rendőr egyenruháját ragadta meg, és a kerítéshez húzta az intézkedő rendőrt. Mindeközben egy percig sem hagytak fel a rendőrök hangos szidalmazásával és fenyegetésével.
 
Az egyre indulatosabbá váló helyzet miatt a helyszínt lezárták, majd a Terrorelhárítási Központ munkatársai előállították a gyanúsítottakat az Érdi Rendőrkapitányságra. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja a vádlottakat, akik közül a két férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.
 
A másik ügyben 2014. január 28-án érkezett bejelentés az Érdi Rendőrkapitányságra, mert egy férfi az érdi házának udvaráról kövekkel és égő ronggyal dobálta a szomszédja házát. Az Érdi Rendőrkapitányság 7 egyenruhás járőre érkezett a helyszínre, és a ház udvarára bekiabálva felszólították a férfit, hogy jöjjön ki és vesse alá magát az intézkedésnek. Mivel a férfi nem engedelmeskedett, a rendőrök a kerítésen keresztül bemásztak a ház udvarára.
 
Ekkor kivágódott a ház bejárati ajtaja, és a férfi – kezében egy „szamuráj” kardot tartva – az udvaron álló rendőrökre rontott, feléjük szúrt és azt kiabálta, hogy „megdöglötök”. A járőrök erre az ajtószárnyat rávágták a férfira, majd földre vitték és előállították a támadót.
 
A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja férfit, aki szintén előzetes letartóztatásban van. A nyomozó ügyészség valamennyi vádlott esetében börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>