. Ma György napja van.
Erdei Piac - Kóstolj és kirándulj!
2015-07-06 19:19:38
Erdei Piac - Kóstolj és kirándulj!

Erdei Piac - Kóstolj és kirándulj!

A Mozgó Piac Program keretében megrendezésre kerülő időszakos árusításokra eddig irodaházakban, plázákban és állatkertekben került sor.
 
 Az önkéntesek által elindított alakalmi piacok sorozata most egy új, különleges helyszínnel bővült. A hidegvölgyi pihenőhelyen június 17-én volt az első erdei-piac, a közel 20 árus 300 száz látogatónak kínálta a portékáját. A tervek szerint itt havonta egy alkalommal, mindig vasárnap, szerveznek ilyet, a legközelebbire július 12-én, vasárnap, azt követőre augusztus 9-én kerül sor.
 
„A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budakeszi és környékének lakosai megismerjék az erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kistermelői és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek el a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara védjegye pedig garanciát jelent arra, hogy többek között a kézműves sajtok, sörök, lekvárok, szörpök, hústermékek, füstölt áruk, pisztrángok, sült kolbászok, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, illetve zöldfűszerek valóban elsőrangú, hazai forrásoktól származzanak” – áll kedvcsinálóként a Pilisi Parkerdő Zrt. hozzánk eljuttatott levelében.
 
 
A helyszínen a Volánbusz 795-ös járatának megállója van, Zsámbékról: 17,7, Budapest, Széna tértől: 14,1, míg Budakeszi Gyógyszertártól: 5,4 kilométernyire. A buszok vasárnap átlagosan mind két irányban óránként járnak.
 
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.
Kertész Z István

Utoljára frissítve: 2015-07-06 19:21:15

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>