. Ma Gyárfás napja van.
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!
2013-06-12 07:30:33
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Egyesületünk a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult panasszal a Gyömrő-Maglód-Ecser kistérség szennyvíztisztító telepen keletkezett szennyvíziszap termőföldön történő elhelyezésével kapcsolatban.

 

Az ügyben Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást kért a Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságtól. Tájékoztatásuk szerint az ügyet megvizsgálták, a helyszíni szemle során megállapítást nyert a jogsértés ténye, mely szerint engedély nélküli területre történt a szennyvíziszap elhelyezés.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatott hozott a Kommunál Plusz Kft. (2360 Gyál, Balogh Ádám utca 32. B. ép) engedélynélküli tevékenységét illetően, melyben a talajvédelmi bírság befizetésére és a jogellenes állapot 2013. Június 15-ig történő megszűntetésére kötelezte a fent említett kft-t. Az ügyben értesítették a Vidékfejlesztési Minisztériumot és a Parlament és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályát.

 

Egyesületünk a fent említett panasz kivizsgálását kérte Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalától is. Annak tárgyában, hogyan kerülhetett tonna számra a gyömrői szennyvíztelepről a közeli földekre szennyvíziszap. Gyömrőn a 50/2001. (IV. 3.) Korm. Rendelet a szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályainak megfelelően történtek az elhelyezések?

 

Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala az egyesületünk beadványára és panaszára a meghatározott törvényes határidőn belül nem válaszolt. Beadványunkra nem reagált és nem tűzte napirendre annak ellenére sem, hogy törvényes jogainkat szerettük volna érvényre juttatni. Beadványunk törvényekre, rendeletekre alapozott indoklást tartalmazott. Ezért egyesületünk a törvénysértés miatt a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul panasszal.

 

KIGYE egyesület

További híreink
Millióan rajonganak a nemlétező lányért
Miquela pontosan olyan fotókat posztol magáról, mint bármelyik mai modern fiatal lány. Csak ő éppenséggel nem élő személy, hanem egy számítógéppel generált kép csupán.
2018-06-27 09:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az érdi Elvira Major őshonos ültetvényeiért aggódik a terület üzemeltetője
Az érdi Elvira Major őshonos ültetvényeiért aggódik a terület üzemeltetője, az állami tulajdonú Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit (MKSZN) Kft., mert az önkormány...
2016-09-17 12:30:39, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére