. Ma Mária napja van.
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!
2013-06-12 07:30:33
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Egyesületünk a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult panasszal a Gyömrő-Maglód-Ecser kistérség szennyvíztisztító telepen keletkezett szennyvíziszap termőföldön történő elhelyezésével kapcsolatban.

 

Az ügyben Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást kért a Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságtól. Tájékoztatásuk szerint az ügyet megvizsgálták, a helyszíni szemle során megállapítást nyert a jogsértés ténye, mely szerint engedély nélküli területre történt a szennyvíziszap elhelyezés.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatott hozott a Kommunál Plusz Kft. (2360 Gyál, Balogh Ádám utca 32. B. ép) engedélynélküli tevékenységét illetően, melyben a talajvédelmi bírság befizetésére és a jogellenes állapot 2013. Június 15-ig történő megszűntetésére kötelezte a fent említett kft-t. Az ügyben értesítették a Vidékfejlesztési Minisztériumot és a Parlament és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályát.

 

Egyesületünk a fent említett panasz kivizsgálását kérte Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalától is. Annak tárgyában, hogyan kerülhetett tonna számra a gyömrői szennyvíztelepről a közeli földekre szennyvíziszap. Gyömrőn a 50/2001. (IV. 3.) Korm. Rendelet a szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályainak megfelelően történtek az elhelyezések?

 

Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala az egyesületünk beadványára és panaszára a meghatározott törvényes határidőn belül nem válaszolt. Beadványunkra nem reagált és nem tűzte napirendre annak ellenére sem, hogy törvényes jogainkat szerettük volna érvényre juttatni. Beadványunk törvényekre, rendeletekre alapozott indoklást tartalmazott. Ezért egyesületünk a törvénysértés miatt a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul panasszal.

 

KIGYE egyesület

További híreink
Debreceni élményparkból helikopterrel szöktette el a gyerekeit az ibizai milliárdos
A gyerekeivel eltűnő ibizai milliárdos ügye nagy vihart kavart a hazai közvéleményben, csakhogy azóta kiderült, hogy a magyar és spanyol bíróság szerint sem történt ember...
2020-07-30 14:16:01, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő s@ggét
Nem fogjuk meg Péterfy művésznő seggét. Mondom magamnak, miközben Péterfy művésznő a fejem felett kalimpál a lábaival és ha nem fognák meg páran a megfogható részeken, a...
2019-09-22 10:18:26, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mészáros moteljében monokinizve sokkol az erdélyi tornászmúltú énekesnő
Új szintet lépett a fidesznyik kultúrmunkások hűségnyilatkozata – kár, hogy már 50 fölött. De azért, hej...
2019-07-26 11:35:40, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tragikus körülmények között, 46 éves korában elhunyt cserdi polgármester, Bogdán László gyászszertartása eng...
Bővebben >>