. Ma Gál napja van.
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!
2013-06-12 07:30:33
Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Engedély nélkül és jogsértően került a gyömrői földekre a szennyvíziszap!

Egyesületünk a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult panasszal a Gyömrő-Maglód-Ecser kistérség szennyvíztisztító telepen keletkezett szennyvíziszap termőföldön történő elhelyezésével kapcsolatban.

 

Az ügyben Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár tájékoztatást kért a Pest Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóságtól. Tájékoztatásuk szerint az ügyet megvizsgálták, a helyszíni szemle során megállapítást nyert a jogsértés ténye, mely szerint engedély nélküli területre történt a szennyvíziszap elhelyezés.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatott hozott a Kommunál Plusz Kft. (2360 Gyál, Balogh Ádám utca 32. B. ép) engedélynélküli tevékenységét illetően, melyben a talajvédelmi bírság befizetésére és a jogellenes állapot 2013. Június 15-ig történő megszűntetésére kötelezte a fent említett kft-t. Az ügyben értesítették a Vidékfejlesztési Minisztériumot és a Parlament és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályát.

 

Egyesületünk a fent említett panasz kivizsgálását kérte Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalától is. Annak tárgyában, hogyan kerülhetett tonna számra a gyömrői szennyvíztelepről a közeli földekre szennyvíziszap. Gyömrőn a 50/2001. (IV. 3.) Korm. Rendelet a szennyvizek és szennyvíziszapok mezőgazdasági felhasználásának és kezelésének szabályainak megfelelően történtek az elhelyezések?

 

Gyömrő Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala az egyesületünk beadványára és panaszára a meghatározott törvényes határidőn belül nem válaszolt. Beadványunkra nem reagált és nem tűzte napirendre annak ellenére sem, hogy törvényes jogainkat szerettük volna érvényre juttatni. Beadványunk törvényekre, rendeletekre alapozott indoklást tartalmazott. Ezért egyesületünk a törvénysértés miatt a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul panasszal.

 

KIGYE egyesület

További híreink
Alain Delon: "Összetörtem"
Hétfő délután szerzett tudomást Alain Delon Jean-Paul Belmondo haláláról. A két színészóriás évtizedekig egymás partnere volt a filmvásznon, később barátok lettek.
2021-09-07 15:31:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Rúzsa Magdi hármas ikreket vár
Az énekesnő nagyon boldog, elmondhatatlan érzés számára, hogy három babát várnak a férjével - nyilatkozta.
2021-09-03 19:51:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
Szoknyában távozott ötmillióval a XV. kerületi bank kirablója – nem találják
Szemtanúk szerint a bankrabló szoknyában és szalmakalapban menekült a helyszínről, az sem kizárt, hogy busszal érkezett vagy távozott.
2021-08-11 20:19:13, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Otthagyja a Magyar Szocialista Pártot és a Demokratikus Koalíció színeiben politizál tovább – jelentette be Kl...
Bővebben >>