. Ma Kornélia napja van.
Eljegyzési gyűrűt, de mennyiért?
2021-02-16 09:59:49
Eljegyzési gyűrűt, de mennyiért?

Eljegyzési gyűrűt, de mennyiért?

Régi módi

 

A XX. század közepén egy eljegyzési gyűrűkkel foglalkozó vállalat nagy port kavart azzal, hogy egy életre beleégette az emberek agyába, hogy egy szépséges eljegyzési gyűrűre minimum 2 havi fizetésnek megfelelő pénzt kell költeni. Ez alatt elméletileg nem lehet igazán jó minőséget találni, de szerencsére ez mára igencsak a feledés jótékony homályába merült. 

 

Mivel az eljegyzési gyűrű egy életen át elkíséri a menyasszonyt, így a vőlegények előszeretettel szánnak rá nagyobb összeget. Ez persze teljesen egyéni, hiszen ki mit engedhet meg magának. Ma már több százezer forint alatt is találni csodaszép eljegyzési gyűrűket, amikkel bárki megörvendeztetheti a párját. 

 

Az indulás és a választás

 

Sosem egyszerű elindulni az eljegyzési gyűrű kiválasztása felé, hiszen nem elég, hogy a külcsín roppant fontos, de nem árt, hogy a saját anyagi helyzetünkből fakadóan egy keretet is szabjunk a vásárlásnak. Ezzel nagyban megkönnyítjük az ékszerész dolgát, mivel így tudja, hogy milyen tartományban lévő ékszereket mutogasson. Arról nem is beszélve, hogy így megelőzhetjük a túlköltekezést. 

 

Gyémánt gyűrű esetében nagyon oda kell figyelni, hogy bár az alap gyűrű ára, ha megfelelő, arra rá kell számolni a belekerülő gyémánt költségét is, ami jócskán hozzájárul ahhoz, hogy nem lesz olcsó mulatság. Ennek köszönhetően a végső ár sosem lesz annyi, mint az alap karika költsége. Persze korántsem mindegy, hogy hol nézelődünk, hiszen rengeteg tényező bonyolítja a vásárlást és növelheti az árakat. Az Ékszerpalota oldalán szerencsére nincsenek rejtett költségek, így bátran lehet böngészni az ajánlatok között. 

 

Persze a legtöbb férfi ilyenkor hajlamos felcsapni gavallérnak, azaz “pénz nem számít” alapon megvenni az első szépséges gyűrűt, ami az útjába kerül, nem törődve a költségekkel. Ez bár nagyon szép gesztus, mégsem biztos, hogy a későbbiekben minden menyasszony díjazni fogja. 

 

Az eljegyzési gyűrűbe kerülő gyémánt értéke nagyban függ annak az úgynevezett 4C besorolásától, így a végső árat csak a helyszíneken lehet megtudni, hogy végül melyik gyémánt illeszkedik tökéletesen a gyűrűbe.

 

Ha már van konkrét elképzelésed, de még a mai napig nem kezdtél neki az eljegyzési gyűrűk nézegetésének, akkor reméljük, hogy cikkünk hatására sokkal magabiztosabban indulsz útnak. Egy utolsó tipp azoknak, akik hajlamosak a nyakukba venni a várost nézelődés címén. Érdemes először a neten nézelődni és megtalálni a megfelelő árnyalatokat és elrendezéseket. Ezután pedig már gyerekjáték lesz a gyűrűvásárlás.

További híreink
Hogyan válasszunk bejárati ajtót 2021-ben?
Az idei évben valószínűleg több családban is beszédtéma lesz az otthon felújítása, hiszen a nemrég bevezetett lakásfelújítási támogatás sokak fantáziáját megmozgatta. A t...
2021-02-15 19:42:44, Hírek, Könnyű Bővebben
Családi programok járvány idején
Javában benne vagyunk a koronavírus-járvány második hullámában. Bár a „maradj otthon” kampány kicsit alább hagyott továbbra se menjünk, ha lehet nagy tömeges helyekre, cs...
2021-01-15 23:09:49, Hírek, Könnyű Bővebben
A magas IQ még nem garancia az óvodai vagy iskolai beilleszkedésre
Az ember azt gondolná, hogy ha egy képességből minél több van, annál jobb. Esetünkben valóban nem gond a magas IQ hányados (intelligence quotient, más néven intelligencia...
2021-01-15 23:07:04, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felmerült itt tegnap, hogy a Diétás Magyar Múzsa miért csámcsog a legújabb Rogánnén. Fideszfeleségügyi állásfo...
Bővebben >>