. Ma Barbara, Borbála napja van.
Elindult az ócsai adós-park építése
2012-05-25 09:41:57
Elindult az ócsai adós-park építése

Elindult az ócsai adós-park építése

Ígéretünkhöz híven újból tudósítunk Ócsáról, a készülő lakóparkkal kapcsolatos fejleményekről.

 

Befejeződött a bedőlt devizahitelesek számára kijelölt terület Belügyminisztérium által kezdeményezett szakhatósági engedélyeztetése, ezzel elhárult az akadály a megvalósulás elől. Őszre elkészülhet az első, legkevesebb 80 lakóingatlant magába foglaló adós-park első építési üteme.

 

A kijelölt terület belterületbe-vonása, a telkek kialakítása befejeződött és átadták azt a minisztériumnak, amire múlt hét pénteken került sor. A korábban lezárult kivitelezői közbeszerzési pályázat első fordulója lezajlott. Hétfőn elindult a pályázat második fordulója, ami már a kivitelező kiválasztására irányul, a döntést követően nyár elején indulhat az építkezés és legkésőbb őszre elkészülhet az első ingatlancsoport.  Az építkezés jócskán elcsúszott - a lakópark tervezett első ütemének átadása ez év márciusában lett volna.

 

A terveknek megfelelően az 1000 négyzetméteren álló lakóházak alapterülete 40-80 négyzetméter között lesz. A további ütemben a 66 hektár területet magába foglaló szociális lakóparkban még közel ötszáz, 40-80 négyzetméter nagyságú ingatlan fog épülni. Az infrastruktúra kiépítése már elkezdődött, az áramszolgáltató megkezdte a közvilágítás kiépítését.

 

A lakópark környékén jelenleg nincs számottevő munkalehetőség, csak bízni lehet a főváros közelségében, hogy az ideköltözők ott találnak maguknak állást. Az óvodai, iskolai ellátás, orvosi rendelők és a többi, az életfeltételek biztosítását szolgáló intézmény megléte még kérdéses. Abban csak bízni lehet, ennyi ideköltöző ember remélhetőleg nem terheli meg a helyi önkormányzat feladatkörét, nekik ugyanis nincs pénzük szociális beruházásra - jelentette ki már korábban a Hírhatárnak Horváth Tamás, a település alpolgármestere.

 

Az ócsai adóspark megoldás lehet, hogy jobb híján a bedőlt hitelesek feje felett mielőbb tető legyen, tekintettel arra, hogy az ígéretek ellenére még egyetlen lakás sem került megvásárlásra, az erre a célra megalakult Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) részéről - azon túl, hogy a rendelkezésre álló 2 milliárd forinttal induló pénzügyi alapból már 100 millió forint elköltésre került az intézmény megalakítására.

 

Korábbi írásaink:

Mi zajlik Ócsán?

Hogyan áll az ócsai beruházás?

Bérlakás-programot sürgetnek az ócsai lakótelep helyett


Utoljára frissítve: 2012-05-25 11:53:08

További híreink
Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
A modell a Telexnek adott interjúban idézte fel, hogy pánikrohamot kapott, amikor Dubaiban meglátta, hogy pénzt dugdosnak a nők bugyijába. Az arab világban tiltott a pros...
2023-11-11 16:09:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Feltárult Hosszú Katinka titka
Megható fotóval jelentkezett a világklasszis sportoló.
2023-03-17 19:48:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
A Jézuskától gyönyörű erdélyi turnét remél(t) Tóth Gabi énekes
Tóth Gabi arról mesélt, hogy hogyan telt náluk a karácsony. Szerinte az ünnepek ideje alatt a felnőttek is megtehetik, hogy a gyermeki énjük eluralkodjon rajtuk.
2022-12-31 12:30:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A belső égésű motorok beindításához önindítóra van szükség. Nemcsak autóknál, robogóknál is könnyebbé teszi a ...
Bővebben >>