. Ma Auguszta napja van.
Együtt akart drogdílerkedni anya és lánya
2014-02-12 14:24:21
Együtt akart drogdílerkedni anya és lánya

Együtt akart drogdílerkedni anya és lánya

Az első tárgyalást tartotta ma a Budapest Környéki Törvényszék T. Gy. A.-né és társa ügyében. A két nőt kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével vádolta meg a Pest Megyei Főügyészség.
 
Az ügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, T. Gy. A.-né az édesanyja a másodrendű O.V. vádlottnak.
 
Az anya 2012. október 3. előtt egy ismeretlen személytől - akit a nyomozás során sem sikerült azonosítani - nagyobb mennyiségű, különböző fajtájú kábítószert és kisebb mennyiségű, különféle fajtájú új pszichoaktív anyagot vásárolt. Ezeket gyömrői lakásába hazavitte, hogy a vele együtt élő lányával közösen eladják jó pénzért.
 
A kábítószert több részre osztották, és a lakás különböző pontjain, többek között a hűtőajtóban lévő hűtőzselék közé, a hűtő fagyasztó részének hátuljába, valamint a konyha beépített szekrényében egy bögrében elrejtették. A kábítószer egy részét és az új pszichoaktív anyagot a könnyebb értékesítés érdekében simítózáras tasakokba kisebb adagokra is szétosztották.
 
O.V. az édesanyja által ismeretlen személytől megvásárolt kábítószerekből fogyasztott is, ennek pontos mennyisége és fajtája azonban nem ismert. O.V. 2012. október 3-án – őrizetbe vételét megelőzően – marihuanás cigarettát fogyasztott.
 
A nyomozók ezen a napon a lakásukban házkutatást tartottak, melynek kezdetekor O.V. egy kék színű kézitáskát úgy próbált meg elrejteni a rendőrök elől, hogy átdobta a szomszédos, lakatlan családi ház udvarába. A táskában az összes fajta – házkutatás során lefoglalt – kábítószerből és az új pszichoaktív anyagból néhány adag volt egybekészítve, mellettük a vásárlás ellenértékéül szolgáló nagy címletű bankjegyek felváltására alkalmas készpénzzel.
 
A vádlottak lakhelyén a konyhában a hűtőszekrény ajtajában lévő hűtőzselé közül lefoglalásra került egy átlátszó zacskó, benne öt kisebb amfetaminnal. A fagyasztót működtető felső részről szintén lefoglalásra került 1 db amfetamin tartalmú, nettó 13,03 gramm tömegű fehér port tartalmazó zacskó.
 
A konyhában lévő szekrényben lévő üvegpohárból lefoglalásra került 2 és fél gramm alufóliába tekert marihuána, egy kerámia-tartóból pedig egy simítózáras műanyag zacskóban zöld és barna színű növényi törmelék. Egy másik szekrény tetejéről lefoglaltak egy doboz cigarettapapírt és egy pakett ketamint tartalmazó fehér port. Lefoglalásra került továbbá 128,91 gramm por, kreatin-monohidrát, amelyet kábítószerek hígítására is használnak.
 
Az ügyben összesen lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 1,3-1,4-szerese. A lefoglalt új pszichoaktív anyag csekély mennyiségű.
 
A kannabisz, a delta-9-THC, az MDMA, az amfetamin, a mefedron, a 4-MEC és a ketamin kábítószernek minősül. Az α-PVP, az MDPBP, a 3-MMC, a pentendron és a 3,4-DMMC új pszichoaktív anyagnak minősülnek.
 
T. GY. A.-né sem a cselekmény elkövetésének idején, sem a vizsgálatakor nem volt kábítószerfüggő, míg lánya, O.V. alkalmi kábítószer-fogyasztó. A vizsgálat során tehát életszervezésére, életvezetésére jelentős kihatással bíró kábítószer-használat nem volt megállapítható, mint ahogy a kábítószer fogyasztás vonatkozásában kontrollálási nehézség sem, illetve az sem, hogy minden egyéb tevékenysége elé helyezte volna a kábítószer használatát.
 
Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
Fotó: illusztráció
További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>