. Ma Márk napja van.
Dunakeszi időközi választások – melléfogott az ellenzék?
2013-03-22 10:14:08
Dunakeszi időközi választások – melléfogott az ellenzék?

Dunakeszi időközi választások – melléfogott az ellenzék?

2013. március 21-én egy sajtóközleményt juttatott el a Magyar Távirati Iroda felé Tóth József, a Dunakeszi Zöld Mozgalom Elnöke. Ebben arra kérik Schiffer Andrást (LMP), Lukácsi Bálint egykori jelölő szervezetének országgyűlési frakcióvezetőjét, Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd Magyarországét mozgalom tisztségviselőjét, továbbá Bajnai Gordont, az Együtt 2014 Választói Mozgalom alapítóját, határolódjanak el Lukácsi Bálinttól, valamint ne támogassák élettársát, Oláh Noémit a dunakeszi időközi választásokon.


Szerettük volna jobban megismerni az ügy hátterét, így interjút készítettünk Tóth Józseffel.

 

PMH: pontosan mi a problémájuk Lukácsi Bálinttal?

T.J.: furcsa fintora az életnek, hogy az alatt az idő alatt ameddig én tüntettem a dermesztő hidegben a Gyöngyősi féle zsidó listázás ellen a parlament előtt, az idő alatt, Lukácsi Bálint megszavazta a Jobbik helyi elnökének Nyíri Mártonnak az előterjesztését, a Dunakeszi önkormányzatban. Az előterjesztés szerint „jár a Jobbiknak egy turul emlékmű, ahol a Jobbik és a magyar gárda is ünnepelhet”!  Ezek után a Jobbik elnöke a lapjukban listát készített, és felsorolta azokat, akik nem szavazták meg az előterjesztést. Megfenyegette azokat, hogy meg lesznek büntetve, amiért ők úgy szavaztak. Véleményem szerint, Lukácsi Bálint ezzel szembeköpte azokat a vagonokban és a lágerekben meghurcolt embereket és emlékeiket. Mellékesen jegyzem meg, hogy nem adta vissza az LMP listáról kapott mandátumát!

 

PMH: Lukácsi Bálinton kívül, kik támogatták még az elképzelést?

T.J.:Nyíri Márton Jobbik elnöke terjesztette elő, és csak Lukácsi és Nyíri szavazta meg!

 

PMH: Lukácsi Bálint milyen színekben van jelen a képviselőtestületben?

T.J.:  Korábban LMP-s volt, most független, de ahogyan korábban már említettem, azóta sem számolt el a mandátumával.

 

 

PMH: Közleményében azt írja: Lukácsi élettársa Oláh Noémi, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség támogatását is bírja. Nem gondolja, hogy Oláh Noémi esetleg nem azonosul Lukácsi gondolatvilágával, nem mellékesen, ő egy önálló személyiség?

T.J.: Oláh Noémi 2010-ben az LMP színeiben indult, idén függetlenként kérte a kopogtató céduláit, csak a leadás után hozta nyilvánosságra, hogy őt kik támogatják! Lukácsi Bálint együtt él Oláh Noémival, továbbá ő a kampányvezetője, ill. együtt alapító tagjai a PM Szerveződésnek! Nekem csak az fontos, hogy az Együtt 2014, illetve a PM és LMP is határolódjanak el tőlük! Joggal várta el a demokratikus oldal, hogy Szaniszló Ferenc adja vissza a Táncsics Díjat. Akkor itt is meg kell torolni a rasszistákkal való együtt szavazást!

 

PMH: nem érzi úgy, hogy az Önök közleménye, kérése gyengítheti a baloldali összefogás erejét?

T.J.: Személy szerint engem nem érdekel a kettőjük vetélkedése. Önök szerint, ha a nácikkal szavaz, Lukácsi Bálint az erősíti az összefogást? Akkor miért háborodtunk fel Gyöngyösin, vagy Szaniszlón?

 

Szerk: a fenti ügy kapcsán megkeresést intéztünk az érintett baloldali szerevezetek felé, várjuk válaszukat!


Frissítés 2013.03.22. - 11 óra 00 perc

Megérkezett a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom közleménye:


"Helyreigazítási kérelemmel fordultunk az MSZP Dunakeszi Szervezetéhez ugyanis www.dunakeszi.mszp.hu internetes portálon 2013. március 21-én "Dunakeszi Zöld Mozgalom közleménye" címmel megjelent írásban két olyan állítás is szerepel az Együtt2014- Párbeszéd Magyarországért jelöltjéről, Oláh Noémiről, illetve kampányfőnökéről, Lukácsi Bálintról, ami nem felel meg a valóságnak. Lukácsi Bálint sosem támogatta Nyíri Márton képviselő előterjesztésének elfogadását, illetve a két megnevezett személy nem él élettársi kapcsolatban. Ezzel szemben az igazság az, hogy Dunakeszi két különböző pontján élnek.


Ennek alapján a Zöld Mozgalom vezetőjével készített interjújuk hamis állításokat tartalmaz a fent megszólított személyekkel kapcsolatban, sőt ebben "rasszistának" titulálja a jelöltünket és Lukácsi Bálintot. Ez természetesen képtelenség, egyszerű kampányfogás."

 

(...)

 

A közlemény kitér arra is, hogy a dunakeszi MSZP hivatalos honlapja Lukácsi Bálintról, Oláh Noémiről illetve közvetve az E14-PM Szövetségről is valótlanságot állít, illetve az oldalunk által készített interjúban is elhangzanak ezek a valótlanságok (...) ezért megfontolják a jogi lépések megtételét.

 

Frissítés 2013.03.22. - 11 óra 10 perc

Megérkezett az LMP közleménye:


Az LMP nem vesz részt a hétvégi, Dunakeszin tartandó időközi választásokon. Az LMP nem támogatja a Dunakeszin induló jelölteket. Az LMP március 24-én a szentendrei időközi választásra koncentrál, amelyen az LMP jelöltje Görög Balázs.


Tóth József állításaival szemben Nyíri Márton (Jobbik) az alábbi helyreigzítási kérelmet juttatta el szerkesztőségünk címére:


Online oldalunkon 2013. március 22-én „Dunakeszi időközi választások – melléfogott az ellenzék?” címmel megjelent cikkünkben tévesen állítottuk, hogy "Az előterjesztés szerint „jár a Jobbiknak egy turul emlékmű, ahol a Jobbik és a magyar gárda is ünnepelhet”! Ezek után a Jobbik elnöke a lapjukban listát készített, és felsorolta azokat, akik nem szavazták meg az előterjesztést. Megfenyegette azokat, hogy meg lesznek büntetve, amiért ők úgy szavaztak."


Jelen állítás téves hiszen, az előterjesztés nem az emlékmű felállításáról szólt – évek óta meglévő szoborról van szó – hanem annak megrongálást követően kezdeményezni szerették volna, mint nemzeti jelkép törvényi védelmét.


Továbbá az említett lista, amely megjelent a Jobbik helyi újságában, az a testületi ülés szavazógépe által kimutatott szavazati adatokat tartalmazta, melyet közérdekű adatként bárki kikérhet, így egy nem létező fenyegetésről írtunk.


Tévesen szerepel az is, hogy „Nyíri Márton Jobbik elnöke terjesztette elő…”, ugyanis a Jobbik dunakeszi alelnöke, és mint önkormányzati képviselő terjesztette elő.

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-04-03 09:10:24

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>