. Ma Csongor napja van.
Dolgosan a szabadban tavasszal
2021-03-29 10:30:06
Dolgosan a szabadban tavasszal

Dolgosan a szabadban tavasszal

Tavasszal irány a természet

 

A napok egyre hosszabbak, egyre többször ébredünk szikrázó napsütésre, egyre inkább érezzük, hogy szükségünk van a szabadban eltöltött időre, felfrissülésre. Manapság felértékelődött a természet szépsége, a nyugalom és béke, amit átélhetünk itt, és még szerencsésebbnek érezheti magát, akinek saját kertje van. Egy kis sziget az élet viharos tengerén. Egy hely, amely a tavaszi, majd pedig a nyári otthon melegét és szeretetteljességét árasztja.

 

Tegye komfortossá, szépségessé idén tavasszal Ön is, és valósítsa meg álmai csodakertjét! Szerezze be most átgondoltan, tudatosan az alapszerszámoktól kezdve a csavarokon, vezetékeken át a nyugalmas kertben töltött esték kiegészítőjéig, a szúnyoghálóig az összes szükséges kelléket! Mindehhez még ki sem kell mozdulnia otthonából, mivel kényelmesen, interneten tájékozódva, megfontolt döntést követően vásárolhat webshopon keresztül.

 

Szabadban töltődve, dolgosan szépülve 

 

Ha már az időnk java részét, legalábbis amennyit csak tudunk, a szabadban töltünk tavasszal, akkor a kert gondozására is figyelmet kell fordítanunk. Miután felkészült lélekben a kertszépítésre, vegye sorra szerszámait, ellenőrizze állapotukat. Ha van, ami már megkopott, netán hiányzik is valami az álomkert megvalósításának listájáról, akkor kezdje egy tudatos bevásárlással. 

 

Az első teendője mindenképp az legyen, hogy a téli hulladékot, faleveleket összeszedi, a bokrok és virágágyások közötti avart eltávolítja, vagyis tegyük rendbe egy nagytakarítással a terepet. Ajánlott, ha még nincs, komposztáló létrehozása, ahol környezettudatosan tárolhatjuk a gereblyével, lombseprűvel összegyűjtött gallyakat, elszáradt növényeket, később pedig újrahasznosíthatjuk. 

 

Kerti teendők tavasszal 

 

A fagyok elmúltával, a nagytakarítást követően megkezdődhetnek a dézsás és balkonnövények, a citrusfélék kihelyezése. Április a veteményeskert kialakításáé. Ilyenkor a legszerencsésebb a magok elvetése, a palántázás, az ültetés. Az egynyári virágok magvetésére is ebben a hónapban kerül sor. A zöldségeskert első vetései a zöldborsó, bab, sárgarépa, burgonya lesznek.

 

Ha füvesíteni is szeretne tavasszal, akkor erre az április vége javasolt, ilyenkor vesse el a fűmagokat. A gyepápolásnál fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a trágyázásra, az öntözésre és a nyírásra.

 

A bogyós gyümölcsöt termő bokrok vagy a közkedvelt rózsabokrok metszéséről se feledkezzünk meg, hogy szépek és egészségesek legyenek. Szabadítsa meg bátran az elöregedett ágaktól! A fák kérgeinek megtisztítása fakaparóval, majd drótkefével szintén fontos, ahogy elengedhetetlen tavasszal a gyomirtás és a talajfertőtlenítés. 

 

Legyen dolgos és egyszerre kellemes, élményteli a szabadban töltött idő!

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>