. Ma Márk napja van.
Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban
2013-07-22 10:54:08
Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban

Cserkész emlékkonferencia a Királyi Váróban

A IV. Cserkész Világtalálkozó (Jamboree) 80. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát rendezett a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület július 20-án a Királyi Váróban, a Gödöllői Városi Múzeum jubileumot köszöntő időszaki kiállításának nagytermében. 
 
A telt házas esemény legidősebb résztvevője, Kovács Béla (1917) premontrei pap-tanár városunk legismertebb nemzetközi eseményén őrsvezető volt, de már az 1929-es londoni III. Jamboree-n is részt vett. 
 
Örömteli, hogy mai tizenéves cserkészek is figyelemmel kísérték a hosszabb ideje fiatal cserkészek több emberöltőn átívelő beszámolóit. 
 
A résztvevőket levélben köszöntötte Surján László, az Európa Parlament alelnöke, személyesen pedig Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere. 
 
A konferencia díszvendége Mádl Dalma asszony volt. A program kezdetén néma felállással emlékeztek dr. Katona Tamás történészre, a Magyar Cserkész Szövetség közelmúltban elhunyt volt elnökére. 
 
Részt vett az eseményen dr. Beer Miklós váci megyés püspök, cserkésztiszt, dr. Gedai István a Magyar Nemzeti Múzeum volt főigazgatója, Gyulay Endre a MCSSZ volt elnöke, Szeged-Csanádi megyés püspök.
 
Hírhatár-ÖS
További híreink
Vettel érzelmes búcsúvideóban búcsúzott a Forma-1-től, szeretné látni felnőni a gyerekeit
Hosszabb és érzelmes beszéddel indokolta Sebastian Vettel a Forma–1-es visszavonulását. Megerősítette, az F1 már nem összeegyeztethető számára sem a családi élettel, sem ...
2022-07-31 16:43:15, Hírek, Múltidéző Bővebben
Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 pillangón
Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 méter pillangón. A magyar úszó 1:51,25-ös idővel, olimpiai csúccsal győzött.
2021-07-28 20:26:45, Hírek, Múltidéző Bővebben
Díszpolgári címet kapott aranyérme után a sporttörténelmet írt Szilágyi Áron
Díszpolgári címmel ismeri el a II. kerületi önkormányzat Szilágyi Áron teljesítményét, aki sorozatban a harmadik aranyérmét szerezte meg a tokiói olimpián.
2021-07-25 13:56:56, Hírek, Múltidéző Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>