. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért
2020-07-16 20:30:16
Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért

Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért

Gyümölcsösök öntözésének lényege

 

A gyümölcsösök öntözése többről szól, mint hogy megoldást találjunk a vízhiányra, hiszen számos gondot kell kiszübölnünk. Ilyen például a megfelelő tápanyagellátás vagy a fagykár elleni védelem. Az intenzív gyümölcstermesztők előszeretettel alkalmazzák a csepegtető öntözést, mert a módszer segítségével nem függenek a csapadéktól. Ilyenkor folyamatosan biztosított a vízpótlás.

 

Különböző célú öntözések

 

A változatos öntözések kitanulása után kezdődhet a telepítés. Rengeteg dologra kell figyelni, emiatt is bízzák sokan szakemberre a folyamatot. De lássuk, milyen célú öntözésekkel találkozhatunk!

 

A tápoldatos öntözés például megoldható csepegtető öntözéssel. Csak arra kell figyelni, hogy a tápanyag vízben oldható legyen, és ne legyen károsító hatású az öntözőrendszerre. A frissítő öntözéssel a növények levelének túlzott felmelegedését előzhetjük meg.

 

A vízpótló öntözés során, az aktív gyökérzónába juttatunk vizet, míg a beiszapoló öntözés a facsemeték öntözésénél biztosítja a nagy mennyiségű vizet. De van még kondicionáló öntözés, gyümölcsátmérő-változáson alapuló öntözés, fagykár elleni és színezőöntözés.

 

A gyümölcsös öntözése

 

A csepegtető öntöző beépítése nem olcsó, de megvásárlásakor érdemes figyelembe venni, hogy megtérül-e a befektetett költség rövid időn belül vagy sem. Az eszközök beszerzését érdemes minőségi termékeket forgalmazó online webáruházból lebonyolítani. Az AutomataÖntözőrendszer.com csepegtető öntözés kellékeinek segítségével azonban minden nehéz döntési helyzet megoldható.

 

A csepegtető önzötés kategórián belül a legnépszerűbb kellékeknek minősülnek a szivattyúk, a szűrők, a vezérlőautomatika, a csatlakozók, az idomok, a csepegtetőcső, a csepegtetőgombák, a víznyomó fővezeték, a gépház vagy a tápoldatozó egység.

 

Előnyök és hátrányok

 

A csepegtető öntözés előnye, hogy célzottan a növény gyökeréhez juttatja a vizet, ami biztosítja a nagyfokú felszívódást. Kevés vízfelhasználással hatékony folyamatot tudunk kontrollálni, ráadásul a korona száraz marad, amivel elkerülhetőek a gombás betegségek. A gyökérzóna öntözésével könnyebb a tápoldatozás is.

 

A módszer talán egyetlen hátránya az, hogy nem alkalmas kiegészítő öntözéses műveletekre, ide sorolható például a színezőöntözés, a frissítő vagy a fagyvédelem elleni öntözés.

További híreink
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>