. Ma Nárcisz napja van.
Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért
2020-07-16 20:30:16
Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért

Csepegtető öntözéssel a gyümölcsöző fákért

Gyümölcsösök öntözésének lényege

 

A gyümölcsösök öntözése többről szól, mint hogy megoldást találjunk a vízhiányra, hiszen számos gondot kell kiszübölnünk. Ilyen például a megfelelő tápanyagellátás vagy a fagykár elleni védelem. Az intenzív gyümölcstermesztők előszeretettel alkalmazzák a csepegtető öntözést, mert a módszer segítségével nem függenek a csapadéktól. Ilyenkor folyamatosan biztosított a vízpótlás.

 

Különböző célú öntözések

 

A változatos öntözések kitanulása után kezdődhet a telepítés. Rengeteg dologra kell figyelni, emiatt is bízzák sokan szakemberre a folyamatot. De lássuk, milyen célú öntözésekkel találkozhatunk!

 

A tápoldatos öntözés például megoldható csepegtető öntözéssel. Csak arra kell figyelni, hogy a tápanyag vízben oldható legyen, és ne legyen károsító hatású az öntözőrendszerre. A frissítő öntözéssel a növények levelének túlzott felmelegedését előzhetjük meg.

 

A vízpótló öntözés során, az aktív gyökérzónába juttatunk vizet, míg a beiszapoló öntözés a facsemeték öntözésénél biztosítja a nagy mennyiségű vizet. De van még kondicionáló öntözés, gyümölcsátmérő-változáson alapuló öntözés, fagykár elleni és színezőöntözés.

 

A gyümölcsös öntözése

 

A csepegtető öntöző beépítése nem olcsó, de megvásárlásakor érdemes figyelembe venni, hogy megtérül-e a befektetett költség rövid időn belül vagy sem. Az eszközök beszerzését érdemes minőségi termékeket forgalmazó online webáruházból lebonyolítani. Az AutomataÖntözőrendszer.com csepegtető öntözés kellékeinek segítségével azonban minden nehéz döntési helyzet megoldható.

 

A csepegtető önzötés kategórián belül a legnépszerűbb kellékeknek minősülnek a szivattyúk, a szűrők, a vezérlőautomatika, a csatlakozók, az idomok, a csepegtetőcső, a csepegtetőgombák, a víznyomó fővezeték, a gépház vagy a tápoldatozó egység.

 

Előnyök és hátrányok

 

A csepegtető öntözés előnye, hogy célzottan a növény gyökeréhez juttatja a vizet, ami biztosítja a nagyfokú felszívódást. Kevés vízfelhasználással hatékony folyamatot tudunk kontrollálni, ráadásul a korona száraz marad, amivel elkerülhetőek a gombás betegségek. A gyökérzóna öntözésével könnyebb a tápoldatozás is.

 

A módszer talán egyetlen hátránya az, hogy nem alkalmas kiegészítő öntözéses műveletekre, ide sorolható például a színezőöntözés, a frissítő vagy a fagyvédelem elleni öntözés.

További híreink
A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei
A kültéri világítást időről időre bizony erősen javasolt újragondolni, mégpedig nemcsak esztétikai, hanem biztonság, vagyonvédelmi, illetve anyagi megfontolásból is. A ci...
2020-10-12 19:39:31, Hírek, Könnyű Bővebben
A Hikvision koax audio termékek alkalmazásából fakadó előnyök
Amennyiben a beltéri biztonság érdekében a képi rögzítés mellett a hanghatások is fontosak a számunkra, akkor a Hikvision koax audio termékek alkalmazását mindenképp érde...
2020-09-24 19:36:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?
Előbb-utóbb sok ember életében elérkezik a pillanat, amikor szeretne maga mellé egy négylábú társat. Egy olyan valakit, aki felnéz rá, ragaszkodik hozzá, akiről gondoskod...
2020-09-17 21:42:22, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A színházigazgató közéleti parazitákról beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetemkörül kialakult konfliktus ...
Bővebben >>