. Ma Márk napja van.
BOTRÁNY? Hangfelvétel Szolcsák Gyula polgármester beszélgetéséről
2011-07-17 21:39:30
BOTRÁNY? Hangfelvétel Szolcsák Gyula polgármester beszélgetéséről

BOTRÁNY? Hangfelvétel Szolcsák Gyula polgármester beszélgetéséről

Egy, a Lapcsoportunk birtokában lévő hangfelvételből teszünk most közzé részleteket, melyen Szolcsák Gyula, Gyöngyössolymos polgármestere hallható. Reméljük, hogy ezzel is tudunk "tanácsot adni" arra vonatkozóan, hogy miként lehetünk sikeres településvezetők. Az olvasóra bízzuk az elhangzottak értékelését, ki-ki a maga értékrendje szerint ítélje meg, hogy vajon ez a legmegfelelőbb út a sikerhez? 

 

 

 

Emlékeztetőül: Szolcsák Gyula polgármester nevéhez köthető az ominózus "nem kívánatos személyek" neveinek a határoztba foglalása Gyöngyössolymoson.

 

Részlet a hangfelvételből:


"(...)akkor a Lóczi volt a rendőrségen a Heves megyei rendőrségen a bűnügyi igazgató, felhívtam, hogy mi a helyzet ezzel a feljelentéssel, mondta, hogy hát igen, folyamatban van és ezt pont a választásra időzítette, tehát azzal akart operálgatni, hogy itt most én nem tudom, rendőrök és akkor bilincsbe verve elvezetnek meg mit tudom én és akkor majd nem lesz belőlem polgármester mert azért azt hallották hogy a faluba, hogy elég nagy, 84 egész mit tudom én hány százalékkal nyertem, az övé azt hiszem ilyen ötven szavazatot kapott, ha jól emlékszem, család szavazott pontosan, na mindegy és mondták, hogy ott nem foglalkoznak vele a választásokig abszolút ezzel az üggyel, tehát nem is vizsgálódnak, nem adnak sajtótájékoztatót semmit. Na jó oké, lemntek a választások, eltelt két hét na utána kezdtek el szedegetni cuccokat(...)"

 

Lássuk a Büntetőeljárási Törvény miként rendelkezik a feljelentésekkel kapcsolatosan:

"A büntetőeljárásnak ebben a kezdeti szakaszában a feljelentést követően 3 napon belül kell dönteni a nyomozás megtagadásáról, elrendeléséről, vagy 15 napon belül -  ha ebben a kérdésben a rendelkezésre álló adatok alapján megnyugtatóan állást foglalni nem lehet – a feljelentés kiegészítéséről."


További részlet a hangfelvételből:

 

"(...)választások, kiválasztottam az embereket, hogy kik az utca  emberei - azt természetesen én -, mindig az adott polgármester választja ki, ez így működik, kiválasztják, én meg kiválasztom az iskolaigazgatót, orvost, ezt, azt, amazt és akkor ők nyilatkoztak amit nyilatkoztak, hogy ők hogy látják a helyzetet - nyilván, hogy nem az ellenségemnek szólt az a nyilatkozat, mert úgy gondolom az nem lenne jó, na jó mindegy, ezek megvoltak (...)"


Hivatalos megkeresést küldtünk Dr. Lóczi Zsolt r. ezredesnek, -aki jelenleg már a IX. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője- az elhangzottak kapcsán, az alábbi kérdések tekintetében:

- Érdeklődött-e Önnél telefonon Szolcsák Gyula az említett feljelentéssel kapcsolatosan?
- Ha igen, akkor Ön, vagy más kollégája részéről hangzott-e el olyan állítás, hogy a szóban forgó feljelentéssel kapcsolatosan nem fognak vizsgálatot indítani a választások befejeztéig?
- Pontosan mikor iktatták a feljelentést, és ehhez képest mikor rendeltek el benne nyomozást, illetve ha megtagadták a nyomozást, akkor azt mikor tették, vagyis mennyi idő telt el a feljelentés iktatása és az érdemi intézkedés között?

Amennyiben Dr. Lóczi Zsolttól megkapjuk a válaszokat, úgy annak tartalmát, cikkünk folytatásaként közölni fogjuk olvasóinkkal.

 

*A hangfelvételt Jurák Kata a Gyöngyösi Hírhatár főszerkesztője készítette

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>