. Ma Ervin napja van.
Betámadták Éva nénit - Malakát!
2013-01-07 14:50:20
Betámadták Éva nénit - Malakát!

Betámadták Éva nénit - Malakát!

Éva nénit, Malakát mindenki ismeri.

 

Ő az, aki megszállottan képviseli a rokkantakat, és kürtöli világgá méltánytalan sorsukat a neten, mióta kihajította őket a rendszer a szociális ellátásból.

 

Sokaknak lehet új információ, hogy Demeter Éva, vagyis Malaka - közvetlen ismerősei csak így szólítják - élharcosa és alapítója a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogait képviselő csoportnak.

 

Kik is ők valójában: csoportjuk egy civil önszerveződés, mely annak felismerése nyomán indult el, hogy az érintettek, a megrokkant beteg emberek valós helyzete nagyon sok esetben nem vág egybe a kormányzati kommunikációban foglaltakkal. A rokkantak esetében általános, hogy a kormány számukkal kapcsolatban szinte kivétel nélkül kétszer nagyobb létszámról beszél, hozzáadva a 62 év felettiek számát, ezzel manipulálva a rokkantak számadataira vonatkozó tényleges adatokat, ami persze jóval kevesebb - megközelítőleg 200 ezer ember.

 

Három alapító taggal 2011 augusztusában kezdődött el a rokkantak érdekvédelme. A Széll Kálmán tervben meghatározott, rokkantakon történő 217 milliárd forint megtakarítási cél rávilágított arra, hogy drasztikus megszorítások várhatók a súlyos betegek életében. A T/5000-es törvény-tervezet áttanulmányozása ráébresztette őket, hogy ezt a törvény-tervezetet nem szabad elfogadni, belenyugodni, mert az a rokkantak puszta létét és életfeltételeit súlyosan veszélyezteti.

 

Azóta sok ezer levelet írtak szakpolitikusoknak, országgyűlési képviselőknek, a médiának, különböző emberjogi szervezeteknek, bel- és külföldön egyaránt. Megírták az észlelt problémákat, a törvény-tervezet visszásságait és azok várható következményeit. Gyakran válasz sem érkezett, vagy a kapott válaszok semmilyen konkrét támogatást nem ígértek, csak együttérzést, vagy szimpátia-támogatást fejeztek ki, azt is csupán udvariasságból.

 

Dr. Simó Endre (MSZF) - aki maga is már több mint 10 éve az elszegényedő társadalmi rétegeket próbálja felkarolni - segítségével sikerült a kormány tárgyalóasztalához ülniük. Igaz, csak résztárgyalást folytathattak, de ennek a lehetőségnek is örültek, hogy hallathatták a hangjukat rokkantügyben. A 2012. május 2-án létrejött találkozó azonban igazolta sejtésüket, hogy a kormány valódi párbeszédet rokkant ügyben nem kíván folytatni az érintettekkel. A hírverés folyamatos volt, rengeteg újság cikkezett róluk - a Hírhatár is számos esetben - sőt már a televíziók is tudósítottak a tevékenységükről. Így mára, ha lassan is, de elindult végre az a folyamat, hogy érveiket - ellentétben a kormányzati magyarázatokkal, megismerhette az ország.

 

Töretlenül bíznak az összefogás erejében! Bíznak a demokratikus erők összefogásában és annak kormányváltó erejében. Vallják - változás szükséges. Komoly változás, hogy újra megteremthessék a szociális biztonságot hazánkban, amit elvettek az emberektől. Állítják, utoljára az MSZP kormányzása idején volt szociális és létbiztonság hazánkban. Ezt szeretnék újra elérni és magukénak tudni, mint baloldali értékrendekben gondolkodó civil szervezet.

 

Az Összefogás csoport főbb céljai:

  • a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. évi CXCI. törvény visszavonásának elérése
  • az „új komplex minősítő” felülvizsgálati rendszer felfüggesztésének és átdolgozásának a kikövetelése
  • követeléseikről tárgyalás a kormánnyal
  • kapcsolatfelvétel újabb érdekvédő szervezetekkel, kiszélesítve az érdekvédő és a demokratikus kapcsolatrendszert

 

Felelősséget érezve, nemcsak önmagukért, hanem a nemzet jövőjéért is széles társadalmi összefogásban gondolkodnak, az elveszett demokratikus értékrendek visszaállításáért és az alapvető emberi jogokért harcolnak.

 

A fentiek ékesen bizonyítják, hogy néhány lelkes és elszánt civil is ki tudja fordítani sarkából a világot. Most mégis valami olyannal kell zárnunk írásunkat, ami megdöbbentő, ugyanis Demeter Évát, Malakát megfenyegették! Ahelyett, hogy áldozatvállalását széles körben elismernék, ma már naponta számos olyan kéretlen, már-már zaklatásnak, olykor fenyegetésnek minősülő üzenetet kap, amit igazán nem érdemel meg.

 

Most egy ilyen üzenetet idézünk a sok közül, és ki-ki döntse el maga, hogy azok, akik ilyen üzeneteket küldenek Malakának, mennyire teszik ezt helyesen. Mi magunk is sajnálattal tesszük, hogy egy több megbecsülést érdemlő személyről szóló írásunkat e rendhagyó módon zárjuk:

 

Spicivas 2013.01.05 20:20:04-kor keltezett hozzászólása:

Na végre örömhír ! A rendőrség rövid nyomozás után elfogta a az összefogás csoport egyik rémhírterjesztőjét. Az éppen teniszből hazatérő álrokkantat ártalmatlanná tették. Itt az idő a rokkantak ellen tevékenykedő sunyík felelőségre vonásának. Mindenki aki az összefogás csoport tagja álljon a nyílvánosság elé és vallja be büneit. Ha nem követeljük, hogy a rendőrség távolítsa el a rokkantakért folyó harc vámszedőit. Vámszedés az hogy kiadták magukat szakértőnek, és a rokkantak képviselőjének. Kezdeményezzük, hogy a Belügyminiszter egy millió forint jutalomban részesítse a csoport tagjainak feladását. Meg kell védeni a rokkantak érdekét ez a hamis csoport sok milliárdos kárt okozott. Felelniük kell. ( Idézet: Facebook-bejegyzésből.)


Szerkesztői megjegyzés: Ki Spicivas? - keressük!

Rozy-x


Utoljára frissítve: 2013-01-07 17:09:19

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>