. Ma Emma napja van.
Balog miniszter nem kíván találkozni a rokkant-érdekvédőkkel
2014-07-23 09:57:08
Balog miniszter nem kíván találkozni a rokkant-érdekvédőkkel

Balog miniszter nem kíván találkozni a rokkant-érdekvédőkkel

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere nem kíván foglalkozni 350 ezer korhatár alatti rokkant tarthatatlanná vált élethelyzetével – tűnik ki abból a levélből, amelyet a minisztérium helyettes államtitkára írt a Magyar Szociális Fórumnak (MSZF) és Rokkantvédelmi csoportjának.
 
Az MSZF május 28-án kért sürgős találkozót a minisztertől a rokkantak humán katasztrófával fenyegető élethelyzete miatt. Megírták neki, hogy „van olyan családfő, aki 2655 forintot kap havonta, három gyermekét egyedül nevelő anya, aki 6775 forint pénzellátásban részesül havonta, de vannak olyanok is, akik egyetlen fillért sem kapnak".
 
Nyitrai Imre helyettes államtitkár válaszlevelében szót sem ejt a közérdekű tanácskozásra vonatkozó megkeresésről. Nem ad választ a drámai helyzetbe került társadalmi réteg ellátásával kapcsolatos felvetésekre. A levél kizárólag az érvényes jogszabályok magyarázásával és indoklásával foglalkozik, figyelmen kívül hagyva emberi és társadalmi következményeit a megélhetésre nézve.
 
Az MSZF május 28-i levelére a 30 napos törvényes határidőt messze meghaladóan, csaknem két hónappal később reagált a miniszter. 
 
Az MSZF tiltakozását fejezi ki az Emberi Erőforrások miniszterének hozzáállása miatt a korhatár alatti rokkantak problémáihoz. „Nem a megélhetésükért küszködő betegeknek kellene alkalmazkodniuk egy rossz törvényhez, hanem a rossz törvényt kellene megváltoztatni annak érdekében, hogy biztosítsák a korhatár alatti rokkantak emberi jogát a megélhetéshez” – írják.
 
Az MSZF újabb levélben kívánja felkeresni Balog Zoltánt, megismételve a közérdekű találkozóra vonatkozó megkeresését – áll a Fórum keddi közleményében.
 
Hírhatár-MSZF
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>