. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Babakocsis anyukát aláztak meg egy gödöllői butikban
2015-07-29 12:40:49
Babakocsis anyukát aláztak meg egy gödöllői butikban

Babakocsis anyukát aláztak meg egy gödöllői butikban

 
A bejegyzésre rengetegen reagáltak, a hozzászólásokból pedig világosan kiderült, hogy nem egyedi az eset ebben az üzletben. Volt olyan anyuka, akinek a bolt előtti lépcsőn ülő 9 éves fia is zavarta az eladókat, és megkérték, legközelebb a gyerek nélkül menjen. Egy másik hozzászóló azt írta, az édesanyja vitte be oda a 6 éves fiát, akire minősíthetetlen hangnemben szóltak rá, mert hozzányúlt egy tükörhöz. Még egy másik esetben egy 4 éves kislányról előlegezték meg az ott dolgozók, hogy biztosan tönkretesz valamit.
 
A hozzászólók között olyan kereskedő is akadt, aki azt mondta, ezek után érti, miért félnek a városban pár hónapja nyitott boltjába betérni a vevők - az ilyen hangnemet kellett megszokniuk, és ez kárt okoz a többi, tisztességes üzletvezetőnek, eladónak is. "Sajnálom hogy ilyen embereknek van üzlete, mert a mi vagyunk a vevőkért és nem fordítva!" - írta a hölgy.
 
Többen javasolták, hogy a korábbi akciók mintájára gyülekezzenek az üzlethez babakocsis, kisgyermekes anyukák, hogy felhívják a figyelmet erre az intoleráns bánásmódra. Felmerült a hivatalos jogorvoslat kérése, a fogyasztóvédelmi hatóság bevonása és a panaszkönyvbe való írás lehetősége is, hogy változtassanak a helyzeten. 
 
A döbbent anyuka 2015. 07. 27-én kelt levelét egészében közöljük:
 
"Üdv Kedves csoport tagok!
 
Egy olyan dolgot szeretnék megosztani veletek, ami ma történt velem itt Gödöllőn!
 
4 hónapos kislányommal sétáltam haza babakocsival a gyerekorvostól a kötelező oltások után.
 
Útközben megálltam a Gábor Á. u. ***** vegyes-bolt és ***** gyógyszertár között lévő cipő és ruházati boltnál (sajnos nem tudom mi a bolt neve), mert a kirakatban láttam egy cipőt, amit anyukámnak néztem ki. Bementem, hogy közelebbről is megnézzem, érdemes-e anyut odahívnom. Amikor a cipőt megnéztem gondoltam a ruhákra is vetek egy pillantást. Erre az idősebb eladó hölgy mondta, hogy a babakocsit ne vigyem beljebb, hagyjam a bejáratnál. Kicsit furcsa volt nekem, hiszen nem tankkal, vagy munkagéppel érkeztem. Annyi megjegyzést tettem, hogy nem egy bababarát bolt. Na erre kaptam hideget-meleget. Úgy nekem esett a két eladó hölgy, hogy azt nem felejtem el egy darabig. Nem értették, hogy miért féltem a 4 hónapos kislányom, és előre feltételezte a nagyon "kedves, tisztelettudó" fiatal kislány eladó, ha majd esetleg elszakítok egy drága ruhát a babakocsival, akkor biztos nekem áll majd fel, ha azt szóvá teszik. Az idősebb eladó azzal illetett, hogy annyi intelligencia nem szorult belém, hogy a babakocsival nem megyek be, ill. mi lenne, ha hirtelen 10 babakocsis anyuka jönne, akkor hogy lehetne elférni. Gondolom ilyen előrelátóan van egy babakocsi parkoló is a bolt előtt.
 
Nem szóltam semmit, csak tovább álltam és levontam a következtetést.
 
Feltételezem, ha pl. az 5 éves fiammal mentem volna, akkor az lett volna a baj, hisz mint kisgyerek hozzá érhet a drága holmikhoz, amiket biztosan össze is piszkol, vagy kárt tesz valamiben, így őt is az ajtóba kellene állítani. Azt is feltételezem, hogy mielőtt valaki ruhát próbál, arcáról letöröltetik a sminket, alapozót, hogy a ruhát véletlenül se kenje össze a lehetséges vásárló.
 
Pár héttel korábban ezzel a bolttal szemben lévő **** könyvesboltba mentem be babakocsival, ahol sokkal kisebb a mozgástér, és az eladó nem szólt rám, hogy vigyázzak a könyvekre, mert elsodrom azokat. Készségesen segítette a vásárlásom. Remélem sok hasonló bolt van még, ahol a kisgyerekes, babakocsis anyukákat nem nézik ki onnan."
 

Utoljára frissítve: 2015-07-30 12:41:29

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>