. Ma Márk napja van.
Az a nyomorult, kurva hétfő a hibás
2014-04-07 17:31:19
Az a nyomorult, kurva hétfő a hibás

Az a nyomorult, kurva hétfő a hibás

Jaj, mennyire utálom ezt a savanyú szájszagú, szétkávézott, szétbagózott, zsibbadt, reggeli, hétfői ébredést. Szól az a nyomorult ébresztő, és három órai alvás után a pokolba kívánod, de indulni kell, az élet nem áll meg.
 
Nézel tétován magad elé, és próbálod felidézni az előző nap tettre kész ébredését, amikor még bizakodtál, amikor még hittél. Olyan üres vagy, mint az árok szélére hajított sörös doboz, és annyira összegyűrtnek, törtnek is érzed magad. Lassan, apró szilánkokból próbálja az ember összerakni magát, felrakni egy kis mosolyt a smink alá, hiszen hétfő van, egy nyomorult, kibaszott hétfő.
 
A reggeli fény bántja a szemed, de már csörög a mobil, amit lehalkítasz - majd újrahív, ha fontos, mintha meghalt volna a lelked egy része.
 
Igazándiból nem is lehet megfogalmazni mi veszett el, hiszen tegnap is diktatúra volt, meg ma is az van, semmi nem változott, de mégis eltört valami, de rohadtul!
 
Ülsz az autóban, vezeted gépiesen, vagy, élsz, és közben elkezd járni az agyad, hogyan tovább. Megállsz az ismerős boltnál, az ismerős boltos rád köszön, pár szó - mocskos Orbán! - szavazni nem volt, minek, csóválod a fejed - anyád! - gondolod. 
 
Boltban emberek, mosolytalanok, mint máskor, szürke Magyarország zombi sárga-mellényes közmunkáscsapata, italt vesznek, beszélgetnek, persze most hamarabb megjött a pénz, most időben utalt a kormány, a leválthatatlan! Kérdezem, voltak szavazni? Vigyorgás a válasz, csibészes, gyerekes, rossz fát tettem a tűzre hangulatú, mondják nekem, tudomhogyvanez, elhadarva, polgármester úr szólt, hogy hétfőtől, aki nem a Fideszre szavaz, már nem közmunkás.
 
Megint ez a kurva hétfő, jajdulsz fel gondolatban, ismerős jön közben szembe, arcán kaján, csúfondáros mosollyal - Na, mi van azzal a híres összebasszással, vagy mivel, Gyurcsány haverod azzal a Libajnaival, meg azzal a köcsög Meseházyval nem lettek még öngyilkosok?
 
Vigyorogsz, törik az arcod ezer darabra - Basszus, Te hogy-hogy itt vagy? Orbán nem hívta el ünnepelni a legnagyobb seggnyalóját? Most csak ennyire futja, mert tetves, nyomorult hétfő van, de közben jön a válasz - Ismerünk ám benneteket, nem fogtok már sokáig itt mászkálni szabadon! Nézem a buta arcát, a késői munkásőrből átvedlett, "butaparaszt" arcot, amit most a nemzet heve és bora éget egyre vörösebbre. Nincs mit mondani, felesleges!
 
Ülsz az autóban, nézel magad elé és azon gondolkodsz, hogyan tovább!? Elmúlt pár év az életedből...
 
Persze ennek az egésznek, ennek a belülről jövő mély ürességnek semmi köze a választáshoz, csak ez a tetves, nyomorult hétfő az oka!
 
Füzessy L. Sándor
Kép: kronika.ro

Utoljára frissítve: 2014-04-07 17:33:45

További híreink
Hatalmasat bukott a kormány
Hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az ér...
2016-10-03 17:11:56, Hírek, Publicisztika Bővebben
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>