. Ma Ervin napja van.
Átadták a Ceglédi Járásbíróság megújult épületét
2015-10-31 07:56:17
Átadták a Ceglédi Járásbíróság megújult épületét

Átadták a Ceglédi Járásbíróság megújult épületét

Tart a felújítási program a magyarországi bíróságokon, ennek célja a méltó munkakörülmények megteremtése és a szervezet egységének megjelenítése mellett a korszerű, szolgáltatói feltételrendszer kialakítása - jelentette ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Ceglédi Járásbíróság több mint félmilliárd forintból megújult épületének csütörtöki átadási ünnepségén.

 

Handó Tünde úgy fogalmazott: a bíróság az európai civilizáció sarokköve, az igazságszolgáltatás épületei pedig ennek szimbólumai, amelyek egyszersmind az erős talajon nyugvó, jól működő állam biztosítékai is. Ezért fontosak a ceglédihez hasonló beruházások, amelyek egyszerre őrzik meg az erőt és tekintélyt sugárzó, patinás épületek eredeti szépségét és teremtenek azok falai között 21. századi körülményeket - hangsúlyozta.


Kiemelte, hogy egy átfogó, nagy volumenű rekonstrukciós program részeként a Budapest Környéki Törvényszék számos épülete megújul. Így egyebek mellett teljes korszerűsítés vár a törvényszék fővárosi épületére is, de folyamatban van a dunakeszi és a gödöllői járásbíróság kivitelezése, Érden pedig várhatóan új járásbíróság épül.


Szecskó József, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi szolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a ceglédi épület megújulása azt mutatja, hogy az egyszerre munkahelyként és ügyféltérként működő bíróságok feltételeinek javítása prioritást élvez. A fejlesztés azt demonstrálja: Magyarország nagyra tartja az igazságot mint társadalmi erőforrást és kész áldozni e célra, ami abban is megnyilvánul, hogy az utóbbi évek költségvetéseiben csaknem 30 százalékkal több pénz állt rendelkezésre ilyen és hasonló fejlesztésekre - mondta.


Hilbert Edit, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke az ünnepségen arról beszélt: a Ceglédi Járásbíróság 1910-ben elkészült, műemléki védettséget élvező épülete a magyar jogtörténet hagyományainak egyik jelképe. Az 560 millió forintos, 2013 őszén kezdődött felújítás, bővítés és korszerűsítés során a létesítmény egy 250 négyzetméter alapterületű új szárnyat kapott és a hasonló méretű, eddig üresen álló pincét is hasznosították.


Az átadást követő sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva közölte: a beruházás létszámbővítéssel is járt, amely várhatóan felgyorsítja majd az olykor az országos átlag dupláját elérő ügyszámmal dolgozó bíróság munkáját.


Az átadó ünnepségről készült képeket  ide kattintva nézheti meg.

Utoljára frissítve: 2015-10-31 07:56:42

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>