. Ma Gedeon napja van.
A Volánbusz új járatokat indít Kelenföldről
2014-09-23 18:01:17
A Volánbusz új járatokat indít Kelenföldről

A Volánbusz új járatokat indít Kelenföldről

A Volánbusz Zrt. munkanapokon, új autóbuszjáratokat indít a 4-es metróhoz kapcsolódóan Kelenföldről. Bár ettől aligha nő majd a metró kihasználtsága, a buszhálózat fejlesztése mindenképpen örvendetes.
 
A 689-es és a 691-es autóbuszok már szeptember 15-től járnak Kelenföld–Lakihegy és Szigethalom között. A két járaton együtt munkanapokon 14, míg az iskolai előadások napján összesen 19 járatpár közlekedik.
 
Október elsejétől szintén csak munkanapokon további két új autóbuszjárat indul majd Kelenföldről. A teljesen új 777-es és a meghosszabbított 799-es Zsámbékig gyorsjáratként megy, majd a 777-es onnan: Szomor–Gyermely–Bajna–Bajót–Nyeregesújfalu útvonalon halad tovább. Bajna és Bajót között eddig autóbusz nem járt útvonalon közlekedve. 
A Pusztamaróti földút elágazása és Bajót között az 1960-as évek második felében járt már menetrendszerinti  busz, a Pusztamarót és Esztergom között a hét három napján közlekedett. A járat a rossz útviszonyok és Pusztamarót elnéptelenedése miatt szűnt meg.
Kelenföld és Bajna, szövetkezeti vendéglő között munkanapokon két járatpár, míg tovább Nyergesújfaluig egy járatpár fog közlekedni. Máris érkeztek a Volánbuszhoz utas-kérések a járat közlekedésének hétvégi kiterjesztésére is.
 
A 799-es autóbusz Kelenföldről munkanapokon háromszor fordul, amelyek közül egy csak Piliscsaba vasútállomásig, illetve onnan közlekedik, míg további kettő Pilisvörösvár, Bányatelepig, illetve onnan indul vissza. (Továbbra is van még egy negyedik járatpár ezen a vonalon: Zsámbék és Piliscsaba, Vasútállomás között.)
 
Kertész Z István
További híreink
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>