. Ma Kornélia napja van.
A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei
2021-01-15 23:03:45
 A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei

A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei

A legfontosabb kellék a grillsütő

 

Érdekes lenne grillsütő nélkül nekilátni a grillezésnek, ezért evidens, hogy az első számú és legfontosabb eszköze a téli grillezésnek a faszenes vagy gázos grillsütő. Mindkettőnek megvan persze a maga előnye, ezért ha még csak most tervezzük beszerezni, akkor ezeket alaposan át kell gondolni.

 

A faszenes verziók vitathatatlan előnyeként a füstöt, egészen pontosan az ezzel járó ízvilágot tartják számon, hiszen csakis ezzel készíthető el az igazán autentikus grillezett fogás. Persze a gázos kivitelen is csempészhetünk némi füstös aromát az ételre füstölőfa vagy különféle fűszerek segítségével, de az valahogy sosem lesz az igazi. Nem beszélve arról, hogyha rajongunk a barbecue fogásokért, melyek órákig tartó füstöléssel készülnek, akkor csakis faszenes grillsütő mellett dönthetünk.

 

Ebben az esetben különösen érdemes a kamado típusú, tojás alakú grillek között nézelődni, hiszen ezekben a duplafalú acélborításnak köszönhetően télen is remekül tartható a beállított hőmérséklet, vagyis ez a leginkább alkalmas típus a barbecue fogások készítéséhez.

 

A gázos kerti grillsütő leginkább a kezdők körében igen népszerű, hiszen nem kell túl sokat vacakolni a begyújtásával, ráadásul a szükséges hőmérséklet is egyetlen laza csuklómozdulattal beállítható. Ezzel szemben a faszenes grillezőnél sokszor problémát jelent egy tapasztalatlan grillező számára a tűzgyújtás, nem beszélve a parázs szét- és összehúzásával irányítható hőmérséklet-szabályozásról.

 

Teraszmelegítővel a kellemes melegért

 

Természetesen a grillsütőből sütés közben árad a meleg, de ha nem tudunk a közelében elhelyezkedni, vagy csak egy óvatlan pillanatban a hatókörén kívülre lépünk, rögtön érezni fogjuk a téli idő cseppet sem kellemes hőmérsékletét. Ennek érdekében erősen ajánlott beszerezni legalább egy teraszfűtő berendezést, amivel nagyjából 20 négyzetméteres területen tudjuk a levegőt felmelegíteni. Nyilvánvalóan, ha ettől nagyobb területen szeretnénk kellemes meleget csinálni, akkor több teraszfűtőre is szükségünk lehet.

 

Vásárlás előtt azonban gondoljuk át, hogy a teraszfűtőt hol tervezzük használni, hiszen bár az elektromos típus kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét, addig a gázos kivitel kizárólag nyitott térben használható.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál a téli grillezéshez, és grillsütőt vagy teraszmelegítőt szeretnél vásárolni, nézz szét a SpaTrend oldalán, ahol mindkét termékből széles választékkal várják az oldalra látogatókat!

További híreink
Eljegyzési gyűrűt, de mennyiért?
Úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy megvedd álmaid nőjének az eljegyzési gyűrűt és feltedd végre a nagy kérdést? Igen ám, de mennyit érdemes szánni egy eljegyzési gyűrűre ...
2021-02-16 09:59:49, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogyan válasszunk bejárati ajtót 2021-ben?
Az idei évben valószínűleg több családban is beszédtéma lesz az otthon felújítása, hiszen a nemrég bevezetett lakásfelújítási támogatás sokak fantáziáját megmozgatta. A t...
2021-02-15 19:42:44, Hírek, Könnyű Bővebben
Családi programok járvány idején
Javában benne vagyunk a koronavírus-járvány második hullámában. Bár a „maradj otthon” kampány kicsit alább hagyott továbbra se menjünk, ha lehet nagy tömeges helyekre, cs...
2021-01-15 23:09:49, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Felmerült itt tegnap, hogy a Diétás Magyar Múzsa miért csámcsog a legújabb Rogánnén. Fideszfeleségügyi állásfo...
Bővebben >>