. Ma Auguszta napja van.
A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei
2021-01-15 23:03:45
 A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei

A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei

A legfontosabb kellék a grillsütő

 

Érdekes lenne grillsütő nélkül nekilátni a grillezésnek, ezért evidens, hogy az első számú és legfontosabb eszköze a téli grillezésnek a faszenes vagy gázos grillsütő. Mindkettőnek megvan persze a maga előnye, ezért ha még csak most tervezzük beszerezni, akkor ezeket alaposan át kell gondolni.

 

A faszenes verziók vitathatatlan előnyeként a füstöt, egészen pontosan az ezzel járó ízvilágot tartják számon, hiszen csakis ezzel készíthető el az igazán autentikus grillezett fogás. Persze a gázos kivitelen is csempészhetünk némi füstös aromát az ételre füstölőfa vagy különféle fűszerek segítségével, de az valahogy sosem lesz az igazi. Nem beszélve arról, hogyha rajongunk a barbecue fogásokért, melyek órákig tartó füstöléssel készülnek, akkor csakis faszenes grillsütő mellett dönthetünk.

 

Ebben az esetben különösen érdemes a kamado típusú, tojás alakú grillek között nézelődni, hiszen ezekben a duplafalú acélborításnak köszönhetően télen is remekül tartható a beállított hőmérséklet, vagyis ez a leginkább alkalmas típus a barbecue fogások készítéséhez.

 

A gázos kerti grillsütő leginkább a kezdők körében igen népszerű, hiszen nem kell túl sokat vacakolni a begyújtásával, ráadásul a szükséges hőmérséklet is egyetlen laza csuklómozdulattal beállítható. Ezzel szemben a faszenes grillezőnél sokszor problémát jelent egy tapasztalatlan grillező számára a tűzgyújtás, nem beszélve a parázs szét- és összehúzásával irányítható hőmérséklet-szabályozásról.

 

Teraszmelegítővel a kellemes melegért

 

Természetesen a grillsütőből sütés közben árad a meleg, de ha nem tudunk a közelében elhelyezkedni, vagy csak egy óvatlan pillanatban a hatókörén kívülre lépünk, rögtön érezni fogjuk a téli idő cseppet sem kellemes hőmérsékletét. Ennek érdekében erősen ajánlott beszerezni legalább egy teraszfűtő berendezést, amivel nagyjából 20 négyzetméteres területen tudjuk a levegőt felmelegíteni. Nyilvánvalóan, ha ettől nagyobb területen szeretnénk kellemes meleget csinálni, akkor több teraszfűtőre is szükségünk lehet.

 

Vásárlás előtt azonban gondoljuk át, hogy a teraszfűtőt hol tervezzük használni, hiszen bár az elektromos típus kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét, addig a gázos kivitel kizárólag nyitott térben használható.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál a téli grillezéshez, és grillsütőt vagy teraszmelegítőt szeretnél vásárolni, nézz szét a SpaTrend oldalán, ahol mindkét termékből széles választékkal várják az oldalra látogatókat!

További híreink
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen vállalkozások számára előnyös a mobil terminál használata?
Az üzleti világ folyamatosan fejlődik, s a technológiai újításoknak köszönhetően a fizetési módok terén is jelentős változások zajlanak. Vállalkozóként ezekről az újítá...
2024-01-15 11:17:15, Hírek, Könnyű Bővebben
Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?
Amint megjelennek az első ráncok az arcbőrünkön, bekapcsol fejünkben a vészjelzés: elindult az öregedés folyamata. Szerencsére napjaink technológiai újításainak köszönh...
2024-01-11 16:14:58, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>