. Ma Auguszta napja van.
A TEK vetett véget egy családi balhénak Vácrátóton
2015-10-04 19:45:46
A TEK vetett véget egy családi balhénak Vácrátóton

A TEK vetett véget egy családi balhénak Vácrátóton

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  2015. június 10-én az esti órákban egy nő tett bejelentést arról, hogy ismerősét a férje feltehetően fogva tartja a férfi vácrátóti lakásában. A helyszínre küldött őrbottyáni járőr megállapította, hogy az 55 éves férfi bezárkózott az ingatlanba a feleségével, miután 20 óra 40 perc körüli időben a nőt erőszakkal a házba bevitte.


Ezt követően a férfi  édesanyja előtt olyan kijelentéseket tett, hogy a nála lévő bozótvágó késsel elvágja az idős asszony és a felesége torkát is. A rendőr megpróbálta felvenni a kapcsolatot T. Sándorral, aki a házból nem jött ki, ugyanakkor közölte a járőrrel, hogy ha rendőri intézkedés történne, akkor ő annak ellen fog szegülni a nála lévő késsel. 

 

A házban tartózkodó nő élete veszélyben volt és a férj nem működött együtt a rendőrökkel, ezért a váci rendőrök az elfogására a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. Miután a T. Sándorral folytatott tárgyalás nem vezetett eredményre, ezért őt hajnalban – 3 óra körüli időben – a lakásban elfogták, feleségét pedig sérülés nélkül kihozták.

 

A rendőrök a házban több kést találtak, lefoglaltak két bozótvágó kést és két fegyvert vagy annak utánzatát is. ezekről az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy fegyvernek minősülnek, melyek tartásához T. Sándor nem rendelkezett engedéllyel. 

 

Az 55 éves férfit – előállítását követően – a váci rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki aljas indokból vagy célból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint a bejelentést megelőzően Erdőkertesről autóval a vácrátóti lakcímére vitte a felségét, ahová erőszakkal és fenyegetéssel bezárta és nem engedte el. Ezt követően a gyanúsított a helyszínre érkező rendőröket is megfenyegette. T. Sándort a nyomozók őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig 2015. június 12-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

 

Az ellene folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban lezárta, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek- olvasható a police-hun.

Utoljára frissítve: 2015-10-04 19:49:20

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>