. Ma Fülöp napja van.
A rokkantak május 1-je alkalmából üzennek a társadalomnak
2013-04-22 08:58:21
A rokkantak május 1-je alkalmából üzennek a társadalomnak

A rokkantak május 1-je alkalmából üzennek a társadalomnak

Itt van május elseje! - szólt régen a majálisra buzdító ének. Mindenki emlékszik még a régi felvonulások és a majálisok hangulatára.

A felvonulásokat volt, aki kényszeredetten élte meg, de: a virsli evést, a sörivást, a lufi és a sárkányeregetést a ligetben, a család apraja-nagyja is várta. A munka ünnepén volt mit ünnepelni, mert mindenkinek volt munkája. Családias hangulatban múlatták az időt az emberek. Mára már ebből, csak a múltidézés maradt meg nekünk?

A költői kérdésre még a makkegészséges emberek is felkapják a fejüket, nem hogy a rokkantak, akiket a nem létező munka világába egyre hangzatosabban küldene a kormány. Mit lehet ünnepelni nekik, ha mindössze 10% a foglalkoztatási arányuk? Ennek a bővítésére szánt 30 milliárdos EU pénzforrásból származó TÁMOP új foglalkoztatási program beindítása már egy éve csúszik. Miért is tartják vissza ezt a programot és az arra szánt pénzeket? Senki sem érti.

Újabban már azt hallani, hogy a kormány az akadálymentesítési határidőket is fel kívánja számolni. A cégek pedig nem szívesen alkalmaznak megváltozott munkaképességű személyeket. Inkább megfizetik a 964.500.- Ft rehabilitációs hozzájárulást, erről szólnak a hírek. A nyílt munkaerőpiacon pedig a rehabilitálás alatt álló érintettek nem vállalhatnak munkát. Sőt, a munkaügyi központban sem keresgélhetnek a meghirdetett állások között, csak a számukra kijelölt Rehabilitációs Szakigazgatási Hivatal munkatársainál érdeklődhetnek! Számukra álláskeresési támogatás sem jár! Ez súlyos diszkriminációt is jelent. Így, akkor hová is mehetnek dogozni a rokkantak? Sajnos az életben egyre vadabb dolgokról lehet hallani. A nem létező munka világába egyre betegebb embereket irányítanak a semmibe! Mit is lehetne nekik ünnepelni a munka ünnepén? A számtalan korlátozást és az embertelen törvénykezést, vagy az ellenük irányuló diszkriminációk sorát?

A rokkantak üzenete a társadalom felé:

Május elseje az érintetteknek sajnos nem a munka ünnepe. Nekik már se egészségük, se munkájuk nincsen! A rokkantsági nyugdíjjogfosztás utáni életük kilátástalan, ha segélyen tengődnek a hatalmas gyógyszer-költségeikkel. Ezt nem lehet ünnepelni! A változás reménye, csak összefogással ünnepelhető. Ébredjen fel a társadalom! Ma én, holnap te kerülsz sorra, bárki megrokkanhat. Ne menjetek el közönnyel a problémák mellett! Ne csináljatok úgy, mint, aki nem lát, hanem beszél és nem hall! A becsületes, az évtizedekig agyonhajszolt, a munkában megfáradt rokkantaknak emberibb élet járna, mint, amit a kormány a rendkívül megszigorított rendelkezésekkel szán nekik.

Az érintettek számára érthetetlen, hogy egyetlen politikai erő sem sürgeti az égető problémák hathatós megoldását, közös akaratot ehhez nem is keresve. Ez ügyben nincs meg az összefogás igénye a demokratikus pártok részéről sem? A hitegetés ennek a súlyos és humánkatasztrófához vezető problémának a megoldásához kevés! A semmittevő hitegetés bűn a rokkantak ellen.

Kezünkbe kell venni a sorsunkat!

Május 1-én minden rokkantat szeretettel várunk az alábbi felhívásunkkal:

 

JÖJJÖN EL, ÉS NÉZZEN BE HOZZÁNK!

 

2013. MÁJUS 1-i programunk a Városligetben, a Petőfi Csarnok mellett!

 

Demokratikus, változatos, hangulatos, családias programajánlóink:

 

Kérdezzen a szakpolitikusoktól!

 

Töltse ki a TOTÓT és vegyen részt az ajándéksorsoláson!

 

Kapcsolódjon be programjainkba, adja le szimpatizánsi nyilatkozatát!

 

Legyen a tanácsadónk és írja le javaslatait arról, hogy a 2014-ben megválasztandó, új demokratikus kormány első intézkedéseiként Ön mit tartana a legfontosabbnak!

 

PROGRAMOK A SÁTRUNKBAN:

 

A fórumok itt jelzett kezdési időpontjai csúszhatnak a központi színpad programjával történő összehangolás miatt!

 

Kezdés: kb. 10 órától!

 

A javaslatait megteheti írásban és itt le is adhatja!

 

Kitöltheti a Közéleti TOTÓT és részt vehet a sorsoláson!

 

Beszélgethet a HÍD Egyesület aktivistáival és csatlakozhat programjainkhoz!

 

Kérdezzen a SZEM, az MSZP és a HÍD Egyesület szakpolitikusaitól, az itt tartandó fórumainkon.

 

  • 13:00 kezdettel Gazdaság és megélhetés
  • (Frenkel Attila, Dr. Józsa István, Dr. Tölgyessy Ferenc)
  •  
  • 14:00 órától: A Fogyatékkal élők helyzete és a szociálpolitika
  •  (dr. Nagy Marianna, Lendvai Anna, Szalai József)
  •  
  • 15:00 órakor „Szövetség a változásért”, a program alapú együttműködésről
  • (Árok Kornél, Horváth Csaba, Farkas Péter)
  •  
  • 16:00 órától

 

Ajándékok kisorsolása a TOTÓT legeredményesebben kitöltők, továbbá a javaslataikat (névvel vagy jeligével és jelszóval is feliratozva) leadó 5-5 fő részére!

 

 

RÓLUK IS LESZ SZÓ, 14:00 ÓRÁTÓL!

 

 

 

 

 

 

 

 

ROSTA HÍRADÓ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A „HÍD” Egyesület támogatásával megalakult a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA)!

 

Mindenkit szeretettel vár a „HÍD” Egyesület.

 

Fogjunk össze a demokráciáért, a szebb és biztonságosabb jövőért!

 

HÍD A DEMOKRÁCIÁÉRT EGYESÜLET ELNÖKSÉGE

Utoljára frissítve: 2013-04-22 09:44:20

További híreink
Autó alá szorult egy férfi Veresegyházon, életét vesztette
Meghalt az a férfi, aki hétfőn - eddig tisztázatlan körülmények között - autó alá szorult Veresegyházon - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a...
2017-01-30 19:56:15, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacházán, hatvan kutya elpusztult
Kigyulladt egy állatmenhely Kiskunlacháza külterületén, mintegy hatvan kutya már biztosan bennégett az épületben szerda este - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Ig...
2017-01-26 07:49:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Lajosmizse szakaszon
Gázolás miatt akár egy órás késésekre is készülni kell a Budapest-Lajosmizse szakaszon - közölte a Mávinform hétfő reggel.
2017-01-16 08:21:22, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére