. Ma Barbara, Borbála napja van.
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó
2011-08-02 14:49:03
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A miniszterelnök szóvivője arra biztatja az eladósodott lakáshiteleseket, hogy éljenek az augusztus 15-én bevezetésre kerülő árfolyamgáttal. Sokan az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, viszont nincs más lehetőségük. Szijjártó Péter szerint a családok terhei kiszámíthatóak lesznek, valamint alacsonyabbak. Az árfolyam rögzítéssel kapcsolatban nagyon sokan kifejtették már a negatív véleményüket, de ezeket a szóvivő cáfolta.

 

Cáfolta, hogy 2014-ben, miután vége az árfolyamgátnak, a törlesztő részlet nem lesz magasabb, maximum 15 százalékkal, mint az árfolyam rögzítés alatt.

 

Aki szabadfelhasználásra vette fel a hitelét devizában, annak még nincs biztató híre a jövőre tekintve, mert nincs napirenden a bankszövetséggel kötött megállapodás kiszélesítése.

 

Az árfolyam gát intézkedése röviden arról szól, hogy a bankok 180 forintos frankárfolyamon számolná tovább a törlesztő részleteket. Ez kecsegtető, hiszen így valóban kiszámítható lehet, hogy mindig ugyan annyit kell fizetni hónapról, hónapra, és nem kell szorongva a híradásokat figyelni, mennyi az adott napon a frank árfolyama. Viszont a különbözet, egy adott számlán gyűlik, ami annyit jelent, hogy azon az új számlán valószínűleg szép kerek összeg lesz pár év múlva.

 

Minden pártnak eltérő a véleménye. A Jobbik szerint mindez csak látszatintézkedés, míg az LMP is arra figyelmeztet, hogy ezzel az árfolyamgát bevezetésével a kormány mindössze az utódja nyakába fogja varrni a devizahiteleseket. Az MSZP is óvatosságra int. Az elemzők szerint szintén csupán átmeneti segítségnyújtás a kormány Otthonvédelmi Akcióterve.

 

A kérdés nyitott, hogyan igazodjon el egy devizahiteles ebben az útvesztőben? Megéri, vagy sem az árfolyamot rögzíteni?

További híreink
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Iványi Gáborékat megfojtja az Orbán-kormány, de szlovén focicsapatra jut bő félmilliárd
570 millió forintot ad a kormány egy szlovén másodosztályú focicsapatnak. Az NK Nafta 1903 a futballakadémiája fejlesztésére kapja a jelentős összegű támogatást.
2023-10-15 10:32:13, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretne örömet szerezni saját magának. Természetesen másoknak is, de az ...
Bővebben >>