. Ma Emma napja van.
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó
2011-08-02 14:49:03
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A miniszterelnök szóvivője arra biztatja az eladósodott lakáshiteleseket, hogy éljenek az augusztus 15-én bevezetésre kerülő árfolyamgáttal. Sokan az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, viszont nincs más lehetőségük. Szijjártó Péter szerint a családok terhei kiszámíthatóak lesznek, valamint alacsonyabbak. Az árfolyam rögzítéssel kapcsolatban nagyon sokan kifejtették már a negatív véleményüket, de ezeket a szóvivő cáfolta.

 

Cáfolta, hogy 2014-ben, miután vége az árfolyamgátnak, a törlesztő részlet nem lesz magasabb, maximum 15 százalékkal, mint az árfolyam rögzítés alatt.

 

Aki szabadfelhasználásra vette fel a hitelét devizában, annak még nincs biztató híre a jövőre tekintve, mert nincs napirenden a bankszövetséggel kötött megállapodás kiszélesítése.

 

Az árfolyam gát intézkedése röviden arról szól, hogy a bankok 180 forintos frankárfolyamon számolná tovább a törlesztő részleteket. Ez kecsegtető, hiszen így valóban kiszámítható lehet, hogy mindig ugyan annyit kell fizetni hónapról, hónapra, és nem kell szorongva a híradásokat figyelni, mennyi az adott napon a frank árfolyama. Viszont a különbözet, egy adott számlán gyűlik, ami annyit jelent, hogy azon az új számlán valószínűleg szép kerek összeg lesz pár év múlva.

 

Minden pártnak eltérő a véleménye. A Jobbik szerint mindez csak látszatintézkedés, míg az LMP is arra figyelmeztet, hogy ezzel az árfolyamgát bevezetésével a kormány mindössze az utódja nyakába fogja varrni a devizahiteleseket. Az MSZP is óvatosságra int. Az elemzők szerint szintén csupán átmeneti segítségnyújtás a kormány Otthonvédelmi Akcióterve.

 

A kérdés nyitott, hogyan igazodjon el egy devizahiteles ebben az útvesztőben? Megéri, vagy sem az árfolyamot rögzíteni?

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>