. Ma Jolán napja van.
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó
2011-08-02 14:49:03
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A miniszterelnök szóvivője arra biztatja az eladósodott lakáshiteleseket, hogy éljenek az augusztus 15-én bevezetésre kerülő árfolyamgáttal. Sokan az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, viszont nincs más lehetőségük. Szijjártó Péter szerint a családok terhei kiszámíthatóak lesznek, valamint alacsonyabbak. Az árfolyam rögzítéssel kapcsolatban nagyon sokan kifejtették már a negatív véleményüket, de ezeket a szóvivő cáfolta.

 

Cáfolta, hogy 2014-ben, miután vége az árfolyamgátnak, a törlesztő részlet nem lesz magasabb, maximum 15 százalékkal, mint az árfolyam rögzítés alatt.

 

Aki szabadfelhasználásra vette fel a hitelét devizában, annak még nincs biztató híre a jövőre tekintve, mert nincs napirenden a bankszövetséggel kötött megállapodás kiszélesítése.

 

Az árfolyam gát intézkedése röviden arról szól, hogy a bankok 180 forintos frankárfolyamon számolná tovább a törlesztő részleteket. Ez kecsegtető, hiszen így valóban kiszámítható lehet, hogy mindig ugyan annyit kell fizetni hónapról, hónapra, és nem kell szorongva a híradásokat figyelni, mennyi az adott napon a frank árfolyama. Viszont a különbözet, egy adott számlán gyűlik, ami annyit jelent, hogy azon az új számlán valószínűleg szép kerek összeg lesz pár év múlva.

 

Minden pártnak eltérő a véleménye. A Jobbik szerint mindez csak látszatintézkedés, míg az LMP is arra figyelmeztet, hogy ezzel az árfolyamgát bevezetésével a kormány mindössze az utódja nyakába fogja varrni a devizahiteleseket. Az MSZP is óvatosságra int. Az elemzők szerint szintén csupán átmeneti segítségnyújtás a kormány Otthonvédelmi Akcióterve.

 

A kérdés nyitott, hogyan igazodjon el egy devizahiteles ebben az útvesztőben? Megéri, vagy sem az árfolyamot rögzíteni?

További híreink
A hajdan kommunista munkásőrből keresztény-konzervatív szélsőségessé érett Bencsik támadja Ferenc pápát
Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – jelentette ki a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában a De...
2021-06-11 19:25:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
A DK nyílt levele a Fidesz propagandistáihoz
Mivel az Ómolnár Miklós vezette Ripost újabb szintet süllyedt a kormánypropaganda mocsarában, miután címlapon hozta az általuk vélt hasonlóságot Dobrev Klára és Elena Ce...
2021-05-21 16:19:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kormánypárti gumicsont vagy angoltudás nélkül is megdönthető Orbán...?
Megvan a nyári műbalhé egyik témája, az al-kal-mat-lan Karigeri nem tud angolul. Előrebocsátva: szerintem egy negyven-ötvenéves magyar értelmiséginek tudnia kellene jól l...
2021-05-18 12:26:18, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megvan a nyári műbalhé egyik témája, az al-kal-mat-lan Karigeri nem tud angolul. Előrebocsátva: szerintem egy ...
Bővebben >>