. Ma Mária napja van.
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó
2011-08-02 14:49:03
A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A rögzített árfolyam – Szijjártó Péter szerint jó

A miniszterelnök szóvivője arra biztatja az eladósodott lakáshiteleseket, hogy éljenek az augusztus 15-én bevezetésre kerülő árfolyamgáttal. Sokan az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, viszont nincs más lehetőségük. Szijjártó Péter szerint a családok terhei kiszámíthatóak lesznek, valamint alacsonyabbak. Az árfolyam rögzítéssel kapcsolatban nagyon sokan kifejtették már a negatív véleményüket, de ezeket a szóvivő cáfolta.

 

Cáfolta, hogy 2014-ben, miután vége az árfolyamgátnak, a törlesztő részlet nem lesz magasabb, maximum 15 százalékkal, mint az árfolyam rögzítés alatt.

 

Aki szabadfelhasználásra vette fel a hitelét devizában, annak még nincs biztató híre a jövőre tekintve, mert nincs napirenden a bankszövetséggel kötött megállapodás kiszélesítése.

 

Az árfolyam gát intézkedése röviden arról szól, hogy a bankok 180 forintos frankárfolyamon számolná tovább a törlesztő részleteket. Ez kecsegtető, hiszen így valóban kiszámítható lehet, hogy mindig ugyan annyit kell fizetni hónapról, hónapra, és nem kell szorongva a híradásokat figyelni, mennyi az adott napon a frank árfolyama. Viszont a különbözet, egy adott számlán gyűlik, ami annyit jelent, hogy azon az új számlán valószínűleg szép kerek összeg lesz pár év múlva.

 

Minden pártnak eltérő a véleménye. A Jobbik szerint mindez csak látszatintézkedés, míg az LMP is arra figyelmeztet, hogy ezzel az árfolyamgát bevezetésével a kormány mindössze az utódja nyakába fogja varrni a devizahiteleseket. Az MSZP is óvatosságra int. Az elemzők szerint szintén csupán átmeneti segítségnyújtás a kormány Otthonvédelmi Akcióterve.

 

A kérdés nyitott, hogyan igazodjon el egy devizahiteles ebben az útvesztőben? Megéri, vagy sem az árfolyamot rögzíteni?

További híreink
A ránctalanítás biokémiája
Szinte nincs olyan ember a Földön, aki ne vágyna arra, hogy élete végéig feszes és sima maradjon az arcbőre.
2020-08-11 20:11:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Faszén meggyújtása: hogyan ne, és hogyan igen?
A faszenet meggyújtani nem a grillezés legegyszerűbb része, ráadásul sokszor igen időigényes is. Azonban vannak olyan eszközök, melyek kifejezetten a faszén begyújtására ...
2020-08-11 20:09:03, Hírek, Fókuszban Bővebben
5 hasznos tanács az egészségügyi maszk viselése kapcsán
Mik a legfontosabb tanácsok, amelyekre az egészségügyi maszk használata közben mindenképp célszerű odafigyelni? A cikkben erre a kérdésre fogjuk megadni a választ, méghoz...
2020-07-23 21:08:11, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegséget követően, életének nyolcvanadik évében, július 27-én elhunyt Kósáné ...
Bővebben >>