. Ma Margit napja van.
A Nestlé visszahívta a banános bébiételt
2011-08-07 13:45:05
A Nestlé visszahívta a banános bébiételt

A Nestlé visszahívta a banános bébiételt

Ismét egy felhívás kering a facebookon. A Hírhatár utánajárt a dolgoknak, vajon mi igaz a hírből.

 

„SZÜLŐK FIGYELEM! A NESTLÉ ARRA KÉR MINDENKIT, HOGY VIGYEN VISSZA MINDEN 2012 LEJÁRATÚ BANÁNOS BÉBIÉTELT ,- MERT ÜVEGSZILÁNKOT TARTALMAZHAT ! A TERMEK VONALKÓDJA : 7613033089 73. KÉRLEK MÁSOLD LE ÉS OSZD MEG A KISBABÁK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN , MÉG HA NEM IS VAGY SZÜLŐ, KÉRLEK SEGÍTS ÉS POST-OLD, MERT SEGÍTHET MEGMENTENI EGY KISGYEREKET!!!!!!!!!!”


Az üzenetnek mondhatni van alapja, hiszen egyszer már tavaly májusban a Nestlé visszahívott pár terméket, igaz azok instant kávék voltak, mert azokba a szállítás közben a csomagolásról üvegszilánkok törhettek le, és így a kávéba kerülhettek.

 

A Nestlé hivatalos oldalán is a nestle.com-on van egy tétel feltüntetve, amit június végén hívtak vissza, de azt a terméket kizárólag Franciaországban forgalmazzák. Innen származhat a fenti körlevél is. A Nestlé június 29-én tette közzé ezt a felhívását, egy bizonyos termékre, a Nestlé P’tit Pot Recette Banana-ra, miszerint egy esetben találtak benne üvegszilánkot. A Nestlé azonnal megtette a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket, és ezt hivatalosan is közzétette.


 

A másik tény, hogy Magyarországon nem forgalmaznak kizárólag natúr banános bébiételt, csak olyat, amely őszibarackos, és banánnal illetve rizzsel ízesített.

 

Egy kis utánajárással viszont meglehet győződni arról, hogy valósak-e ezek a hírek. De se a Nestlé magyarországi hivatalos honlapján, sem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján nem található erről információ.

 

Lapunk megkereste a magyarországi Nestlé képviselőjét, és az NFH-t is ez ügyben a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében, de jelenleg sem az érintett cégtől, sem az NFH-től nem kaptunk visszajelzést. Amennyiben megérkezik a megkeresésünkre adott tájékoztató, azt természetesen közzé tesszük.

 

A Nestlé hivatalos közleményét ITT olvashatják!

További híreink
Feltárult Hosszú Katinka titka
Megható fotóval jelentkezett a világklasszis sportoló.
2023-03-17 19:48:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
A Jézuskától gyönyörű erdélyi turnét remél(t) Tóth Gabi énekes
Tóth Gabi arról mesélt, hogy hogyan telt náluk a karácsony. Szerinte az ünnepek ideje alatt a felnőttek is megtehetik, hogy a gyermeki énjük eluralkodjon rajtuk.
2022-12-31 12:30:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Mindenkinek jár egy kis Halloween
Kedvenc ünnepem a Halloween, vagy ahogy hazánkban ismert - Halottak Napja. Ez mindenkinek másról szól, egyeseknek tiszteletteljes megemlékezés elhunytjaikról, másoknak cs...
2022-10-19 10:41:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club (GYAC) elnökének. „Kis lépés Borkai Zsoltnak, nagy lépés...
Bővebben >>