. Ma Auguszta napja van.
A nedves takarítás hasznossága és a kivitelezésének javasolt módja
2020-08-24 21:49:40
A nedves takarítás hasznossága és a kivitelezésének javasolt módja

A nedves takarítás hasznossága és a kivitelezésének javasolt módja

A cikkben igyekszünk gyakorlati tanácsokkal szolgálni a kivitelezés kapcsán, külön figyelmet szentelve a nedves takarítás leginkább bevált trükkjeinek és praktikáinak.


Miért lehet hasznos a nedves takarítás kivitelezése?

 

Leginkább azért, mert a túlzottan szennyezett és koszos felületek esetében egész egyszerűen hatástalanok leszünk a száraz takarítás módszereivel. Merthogy nagyon is akad olyan kosz- és piszokmennyiség, aminek az eltüntetéséhez kelleni fog a nedves takarítás. Persze azt hozzá kell tennünk, hogy a kivitelezés körültekintést, illetve elővigyázatosságot igénylő műveletnek számít. Mielőtt lelkesen nekilátunk a nedves takarítás megvalósításának, előtte győződjünk meg róla, hogy milyen felületen akarunk dolgozni.

 

Egyes speciális anyagok, illetve az elektromos készülékek környezetében nem árt az óvatosság, hogy a megmunkált felület mellett a testi épségünk se legyen veszélyben.


Hogyan takarítsunk nedves eszközökkel?

 

A nedves takarítás kapcsán többféle opció állhat a rendelkezésünkre. Ha csak a port szeretnénk letörölni mondjuk egy létrán állva, akkor bevizezhetünk egy kendőt, és azzal dolgozhatunk a felületen. Ennél eggyel hatékonyabb megoldás, hogyha speciális tisztítószert alkalmazunk. Minél mélyebb és erőteljesebb szennyeződésekkel van dolgunk, annál inkább fel kell majd vérteznünk magunkat a célszerszámokkal. Vagyis használhatunk több nedvességet a tisztításhoz, emellett pedig a tisztítószerek kapcsán is választhatunk komolyabb hatásfokkal bíró készítményt.

 

A nedves takarítás során bizony tartja magát a mondás, miszerint a cél szentesíti az eszközt. Rendszerint alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, hogy meg tudjuk valósítani a kívánt végeredményt.


Mire lehet jó a bő vizes lemosás?

 

A bő vizes lemosás elképesztően hatékonynak bizonyulhat, hogyha a felület sajátosságai lehetővé teszik a kivitelezését. A kiemelkedő hatásfoka részben abban is megmutatkozik, hogy a nagyobb mennyiségű víz bőséges tisztítószer-koncentrátumot is elbír. Így bátran megbirkózhatunk olyan erőteljesen szennyezett területek megtisztításával is, amelyek első ránézésre majdhogynem reménytelen eseteknek tűnnek. Persze a víz mellett sokszor nem árt némi mechanikai ráhatás is, példának okáért törlés vagy súrolás formájában.

 

Mielőtt nekilátunk a bő vizes mosásnak, mindig győződjünk meg róla, hogy bármilyen elektromos készülék vagy vezeték akad-e a közelben. A legfontosabb ugyanis, hogy mindig kellő körültekintéssel járjunk el.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>