. Ma Antal napja van.
A leghatásosabb légkezelő rendszerek
2020-11-24 19:13:40
A leghatásosabb légkezelő rendszerek

A leghatásosabb légkezelő rendszerek

Jelenleg mindennél fontosabb a baktériummentes légkör biztosítása, különösen a levegő folyamatos cseréje. Éppen ezért a következő pár sorban néhány speciális légkezelő berendezéssel ismerkedhet meg, amelyek a nagyobb létesítményekben vethetőek be. 

 

Épületek légkezelése

 

A munkahelyről vagy az iskolából könnyen hazavihetünk olyan ártalmas baktériumokat, amelyek az egész családon végigsöpörhetnek. A munkahelyek tulajdonosai, a vállalkozók felelősséggel tartoznak a dolgozók egészségéért. 

 

A nagyobb épületekben, épületegyüttesekben általában központi légkezelő berendezésekkel oldják meg a levegő csírátlanítását, cseréjét. A légkezelő berendezésektől tulajdonképpen a légcsatornák szállítják a kezelt levegőt. Sajnos azonban ezekben a csatornákban számos kórokozó megtelepszik, amelyek aztán a légáramlattal bejutnak az irodába, szobába. Komoly veszélyt jelent például a legionella, amely akár súlyos, tüdőgyulladásos betegséget is okozhat. 

 

Tulajdonképpen a levegő fertőtlenítését minőségi keretek közé kell szorítani, csak így biztosítható a kockázatok csökkentése!

 

Légtisztítás UV-C sugárzással!

 

Az ún. germicidlámpák UV-C fénnyel működnek, és 253,7 nm-es sugárzásukkal az olyan felületen vagy a légben szálló ártalmas elemekkel is leszámolnak, mint amilyen a baktérium, vírus vagy a gomba. Különböző típusú és kialakítású lámpák is vannak, amelyek kiválasztása függ a felhasználási területtől is. 

 

Légkezelő rendszerek

 

Az UV4AIR Duct berendezést általában a légcsatorna egy adott szakaszába építik be. A készülékben általában több lámpa van, hogy a tökéletes UV-C dózist biztosítsák.  Mi számít megfelelő dózisnak? Nos, a Nemzetközi UV Szervezet (IUVA) kidolgozott egy kategorizálást, ami a különféle UV-C csírátlanító egységeket sorolja fokozatokba az általuk kibocsátott sugárzási dózis szerint. A légkezelők hatékonysága többnyire a 14-17 URV értéket éri el.

 

A következő típus működése nagyon egyszerű. Az UV4AIR Simple esetében egy fali nyalásra szerelt ventilátor hajtja be a terembe a levegőt, majd ezt a levegőt kezelik a lámpák.

 

Az UV4AIR Active viszont már saját ventilátorával kergeti a levegőt. Ezt a levegőt később a lámpák segítségével csírátlanítja a készülék, majd a kezelt levegő már visszakerülhet a helyiségbe.

További híreink
Családi programok járvány idején
Javában benne vagyunk a koronavírus-járvány második hullámában. Bár a „maradj otthon” kampány kicsit alább hagyott továbbra se menjünk, ha lehet nagy tömeges helyekre, cs...
2021-01-15 23:09:49, Hírek, Könnyű Bővebben
A magas IQ még nem garancia az óvodai vagy iskolai beilleszkedésre
Az ember azt gondolná, hogy ha egy képességből minél több van, annál jobb. Esetünkben valóban nem gond a magas IQ hányados (intelligence quotient, más néven intelligencia...
2021-01-15 23:07:04, Hírek, Könnyű Bővebben
A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei
Grillezni nem csupán a nyári forróságban lehet, hanem a téli hidegben is, hacsak nem szakad éppen az eső vagy a hó. Persze ha valamilyen fix féltető vagy pergola alatt vé...
2021-01-15 23:03:45, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Élesben teszteltem, hogyan működik az orvosok koronavírus oltása (protekció, ismerősi segítségkérés nélkül, "á...
Bővebben >>