. Ma Vendel napja van.
A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei
2020-10-12 19:39:31
A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei

A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei

Ezért érdemes modernizálni a kültéri világítást

 

Legyen szó éppenséggel irodaépületről, közintézményről, társas- vagy családi házról, az épület környezetének a megvilágítása több szempontból is kulcsfontosságú. Elsőként nyilván az esztétikum juthat eszünkbe, hiszen az igényesen megvilágított közeg mindig sugároz egyfajta igényességet és jó ízlést.

 

A modernizált kültéri világítás ráadásul akár alacsonyabb működtetési költségekkel járhat együtt, különösen a kisebb energiafogyasztású, illetve a napelemes lámpatestek használatán keresztül. Ezenfelül a korszerű kültéri világítás a biztonsági, illetve a vagyonvédelmi célokat is kellő hatékonysággal tudja támogatni.

 

A kültéri világítás korszerűsítésének lehetséges opciói

 

Ahogy évről évre fejlődik és folyamatos innovációval szolgálja ki a felhasználókat a modern világítástechnika, úgy tudunk mi is egyre többféle lámpát és fényforrást használni a kültéri világítás tetszés szerinti kialakításához. Elég csak kiemelni azokat a falra illeszthető modern lámpatesteket, amelyek akár a házfalon, akár a terasz vagy az erkély környezetében egyaránt remekül mutatnak. Ezenfelül az úgymond talajba illeszthető, illetve oda leszúrható korszerű lámpák is egyaránt kimerítik a praktikum, illetve az esztétikum fogalmát.

 

Hogyha virágos, adott esetben kerti tó is helyet kapott az otthonunk közvetlen környezetében, akkor szemre igencsak tetszetős megvilágítást tudunk biztosítani a felhasználóbarát és kifejezetten designos megoldásnak számító LED szalagok alkalmazásán keresztül is.


Ezekkel a fényforrásokkal tudjuk leginkább modernizálni a kültéri megvilágítást

 

Amennyiben a kültéri világítás kivitelezése a célunk, akkor kulcsfontosságú a megfelelő IP-védelemmel ellátott lámpatesteket kiválasztani. Ezek a fényforrások ugyanis kellőképpen ellen tudnak állni akár az eső, akár a pára vagy pedig az erőteljes napsütés negatív hatásainak is. Így a használatuk nemcsak praktikus, hanem biztonságos is.

 

Mindezen felül a kültéri világítás kialakításakor célszerű lehet fontolóra venni a napelemmel működő lámpák használatának lehetőségét is. Ezekkel a fényforrásokkal ugyanis anélkül csökkenthető szinte a nullára a működtetés költsége, hogy a lámpák által biztosított fény minősége vagy mennyisége csökkenne.

 

Mindössze arra érdemes odafigyelni az elhelyezésükkel kapcsolatban, hogy folyamatosan elegendő mennyiségű természetes napfény érje őket, így mindig fel tud töltődni a bennük megtalálható akkumulátor.

További híreink
A Hikvision koax audio termékek alkalmazásából fakadó előnyök
Amennyiben a beltéri biztonság érdekében a képi rögzítés mellett a hanghatások is fontosak a számunkra, akkor a Hikvision koax audio termékek alkalmazását mindenképp érde...
2020-09-24 19:36:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?
Előbb-utóbb sok ember életében elérkezik a pillanat, amikor szeretne maga mellé egy négylábú társat. Egy olyan valakit, aki felnéz rá, ragaszkodik hozzá, akiről gondoskod...
2020-09-17 21:42:22, Hírek, Könnyű Bővebben
Hazánk legkeresettebb papagájfajtái
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság a különböző papagájfajták, hiszen nagyon sokan adják madártartásra a fejüket. Nekik szeretnénk kedvezni, valamint azoknak...
2020-09-17 21:40:10, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi H...
Bővebben >>