. Ma Csongor napja van.
A keresztényi köntösbe bújt Bogár László otrombasága
2013-03-28 12:02:20
A keresztényi köntösbe bújt Bogár László otrombasága

A keresztényi köntösbe bújt Bogár László otrombasága

Ferenc pápa mit szólna, ha ismerné Bogár László véleményét? A Szentatya Assisi Szent Ferenc példájára hivatalát és munkáját a szegények szolgálatába kívánja állítani.

 

Bogár László kormányközeli, jobboldali közgazdász egy interjúban azt mondta, az ország egyharmada menthetetlen, őket ott kell hagyni az út szélén, mert rajtuk már az sem segítene, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba.

 

 

Kegyetlen döntéseket kell hozni, "katasztrófa esetén a mentőosztag parancsnokának legnehezebb döntése: három részre osztani az áldozatokat. Középre kell összpontosítani, a súlyosan sérült, de még megmenthetőkre. Nemcsak a könnyebben sérültekre jut kevesebb energia, hanem ami a legkegyetlenebb: azokra, akik menthetetlenek. Ha a nincsből a legrosszabb helyzetben lévőknek is sokat adok, azzal azt kockáztatom: azok is 'meghalnak', akik menthetők lennének." A közgazdász szavait azóta többen bírálták, Ferge Zsuzsa szociológus azt mondta, szerinte az, hogy a kormányközeli Bogár László már másodszor írta le azt, hogy három részre kell osztani a társadalmat, arra utalva, hogy az alsó egyharmadon nem kell segíteni, valójában a kormány álláspontját tükrözi.

 

 

A keresztényi értékeket megcsúfoló kormány szociális érzéktelenségét bizonyítja Pintér Sándor belügyminiszter tervezett törvénymódosítási javaslata is, mely szerint kizárnák a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem járatják iskolába rendszeresen gyermekeiket, és ezért szabálysértési eljárás folyik ellenük, valamint azokat, akik a helyi önkormányzati rendeletekkel ellentétben nem tartják rendben lakókörnyezetüket, vagyis a kertjüket, udvarukat és az ingatlanukhoz tartozó közterületet.

 

A javaslat a tanköteles gyermek 30 órás igazolatlan mulasztása miatt a szülő ellen indítható, szabálysértési eljárásra okot adó esetben teszi lehetővé a kizárás alkalmazását – áll a javaslat indoklásában, amely szerint a javaslat abból indul ki, hogy a közfoglalkoztatottak olyan értékteremtő munkákban vesznek részt, amelyek szervesen kapcsolódnak az önkormányzatok, más állami szervek közfeladataihoz, a közfoglalkoztatásban részt vevőkkel szemben ezért feltételül szabják az általánosan elvárható erkölcsi, magatartási szabályok betartását.

 

 

Ellenben az offshore-keresztények magukkal szemben sokkal elnézőbbek, mint például Láng Zsolt (Fidesz) képviselő, aki nem tudott beszámolni meggazdagodása forrásáról, mamája a II. kerületi rózsadombi önkormányzat által értékesített ingatlanhoz (telek) pályázat nélkül és igen olcsón 45 ezer forint/m2 áron jutott hozzá, így összesen 8,6 millió forintért. Zsiga Marcell, aki családi összefogásra hivatkozott a házvásárlás ügyében. A Költségtérítés top listáján Pálffy István 25 millióval csak a hatodik! A győztes Hörcsik Richárd (Fidesz) 2010 májusa óta bruttó 26,8 millió forintot kapott.

 

 

 

A nép hülyítése viszont határtalan, a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés megvédése érdekében egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött össze - közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Ez szerinte „(…) példátlan sikernek számít -  különös tekintettel a zord időjárási körülményekre -, és azt mutatja, hogy a magyar emberek bíznak a rezsicsökkentésben, együttműködnek a kormánytöbbséggel annak megvédésében” - mondta Kocsis.

 

Egy nagy kivételtől eltekintve, például akiknek már nincs otthonuk, amit még tudnak fűteni vagy világítani.

 



PJ


Főkép: oroszlany.hu

Utoljára frissítve: 2013-03-28 12:08:00

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>