. Ma Márk napja van.
A Hírhatár előretörése a romániai médiapiacon
2012-03-28 09:57:01
A Hírhatár előretörése a romániai médiapiacon

A Hírhatár előretörése a romániai médiapiacon

Az egész Kárpát-medencére kiterjeszthető online lapcsoport romániai egysége debütált március 27-én kedden, egy Nagyváradon tartott sajtótájékoztató keretében.

 

A projekt szakmai tanácsadója Stanik István elmondta, hogy több hónapos teszt-időszakon vannak túl, amely sikerrel zárult, így már elérhető a www.hirhatar.ro webcímen az országos Hírhatár hírportál, valamint a hozzá kapcsolódó nagyváradi,  illetve nagyszalontai helyi oldalak (www.nagyvaradi-hirhatar.ro, www.nagyszalontai-hirhatar.ro).

 

A Nagyváradon megrendezésre került sajtótájékoztatón többek között elhangzott az is, hogy a Hírhatár Online Lapcsoport működése arra az egyszerű felismerésre épül, hogy minden településnek szüksége van, a helyi nyilvánosságot megteremtő médiára. Mivel a hagyományos formációban működő sajtótermékek költségeit és szakmai feltételeit, általában nem tudja előteremteni egy kisebb közösség, ezért óriási lehetőség a Magyarországról indult kezdeményezés.      


A problémát a Hírhatár úgy oldotta meg, hogy multiplikálható formában biztosítja a települési hírportálokat, azonban mégis elkülönült, önálló egységként jeleníti meg azokat. A helyi oldalak rendkívül alacsony költséggel üzemeltethetőek. A szükséges bevételeket, anyagi támogatásokat elsősorban független gazdasági vállalkozások, a helyi és az országos reklámpiaci részesedésből eredő bevételek, pályázati finanszírozások, adományok biztosítják.

 

A helyi hírportálokat bárki megpályázhatja, aki megfelelő szakmai tudás birtokában van, illetve jogi személyként, franchise szerződés keretében vállalja a Hírhatár szakmai, etikai és üzleti feltételeit – mondta el Stanik István. A helyi hírportált elindító franchise-átvevő, az éves díj megfizetése után egy kulcsrakész hírportált kap, amely kiemelten magas optimalizálási tulajdonságokkal rendelkezik, valamint minden olyan technikai feltétellel bír, amely alkalmassá teszi arra, hogy rövid időn belül vezető online sajtótermék váljon belőle.

 

Az elsődleges tervek szerint Romániban 75, de legkevesebb 50 oldal csatlakozásával kívánnak, mintegy 1 millió potenciális olvasóhoz eljutni. A helyi oldalakon megjelent legfontosabb hírek, egy intelligens rendszernek köszönhetően, megjelennek a hirhatar.ro címen elérhető központi oldalon is. Stanik elmondta, hogy a Hírhatár egyszerre a legkisebb, de egyben a legnagyobb szerkesztőség is, hiszen minden oldalt legkevesebb egy személy szerkeszt úgy, hogy kapcsolatban áll a társkollégákkal is, azaz 75 oldal esetén, további minimum 74 fővel.      

 

Monostori Károly médiaszakember, aki Benczi Boglárkával közösen indította el a Nagyváradi Hírhatár online oldalát elmondta, hogy a februári tesztidőszakot követően, közel másfél hónap alatt, mintegy 300 hír jelent meg az üzemeltetésük alatt álló portálon.

A Nagyváradi Hírhatár látogatottsága pillanatokon belül átlépte a kétezres számot, az olvasók száma napról-napra folyamatosan nő.

 

A MASZOL.RO kapcsolódó cikke >

 

Utoljára frissítve: 2012-03-28 14:36:21

További híreink
Cigarettát és kulcscsomót vettek el a megvert férfitól
A kifosztás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival és egy nővel szemben, akik a me...
2024-01-16 16:59:47, Hírek, Kitekintő Bővebben
BMW és Mercedes versenyzett az Árpád hídon – halálra gázoltak egy szabályosan közlekedő kerékpárost
Tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval az Árpád hídon 2023. július 1-jén, nem sokkal éjfél után, ír...
2023-07-02 11:38:09, Hírek, Kitekintő Bővebben
Mérget adott be az anyjának az ápolónő a gyöngyösi kórházban
A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az anyját – tud...
2023-02-18 12:34:05, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>