. Ma Barbara, Borbála napja van.
A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!
2023-09-23 13:26:45
A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!

A födém szakszerű szigetelése – így csináld jól!

Amikor azonban felmerül ez a téma, sokkal több szó esik a falak hőszigeteléséről, holott nemcsak azt az épületszerkezeti elemet kell szigeteléssel ellátni a megfelelő eredmény eléréséhez, hanem a födémet is. A munkához a MesterekFutára padlás-hőszigetelés menüpontjában megtaláljuk a szükséges alapanyagokat, a beszerzésük után el is kezdődhet a munka! 

 

Ha vásárlás előtt többet is szeretnél tudni erről a témáról, akkor ez az írásunk neked szól, ugyanis most a födémszigetelés lesz fókuszban. Többek között arról is szó lesz, hogy miért annyira fontos, illetve milyen szigetelőanyagot kell használni hozzá.

 

Mi az a födémszigetelés?

 

A födémszigetelés definíciója kapcsán sok esetben van egy kis félreértés, ugyanis sokan a teljes tetőszigetelést értik alatta. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a födém csak egy része a szerkezetnek, egy vízszintes felület, amire rá tudunk állni, illetve ha alulról nézzük, akkor mennyezetként funkcionálhat.

 

A tető többi eleme - a szarufa, a cserépléc, illetve a tetőfedő anyagok - nem képezik részét a födémnek, tehát nem használhatjuk a teljes tetőszerkezet szinonimájaként. A födémszigetelés tehát a vízszintes felületre kerül, a födém gerendáira, illetve azok közé függetlenül attól, hogy fából vagy pedig betonból készül. 

 

Ezért kell leszigetelni a födémet

 

Mivel a födém egy meglehetősen nagy felület, ezért rengeteg értékes hőmennyiség távozhat rajta keresztül, ez pedig sem télen, sem pedig nyáron nem szerencsés. Egy profi módon kivitelezett födémszigeteléssel megakadályozható a hőkiáramlás, amivel növelhetjük a komfortérzetünket, a felhasznált energiát, s így a fűtésre, hűtésre fordított pénzt pedig jelentős mértékben csökkenthetjük.

 

Milyen szigetelőanyagot használjunk?

 

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy milyen anyagú a födém, de általánosságban elmondható, hogy a kőzetgyapot és az üveggyapot mind a fa- mind pedig a betonfödémek esetében alkalmazható.

 

Kevesebbet kell költeni fűtésre

 

Természetesen rengeteget számít egy kellő alapossággal és szakértelemmel elvégzett falszigetelés, de az ingatlan csak akkor lesz kellőképpen energiahatékony, ha a födém szigeteléséről is gondoskodunk. Ezt a munkafolyamatot a megfelelő szigetelőanyagok alkalmazásával kell elvégezni, miközben figyelembe vesszük a fa- és betonfödémek sajátos tulajdonságait. 

 

Bár a munka kiadást eredményez, hosszú távon mindenképp “visszahozza” az árát, hiszen a födémszigetelés megléte esetén kevesebbet kell költenünk fűtésre és a klímaberendezések üzemeltetésére.

 

A MesterekFutára webshopjában többek között a munkavégzéshez szükséges kőzetgyapot és üveggyapot termékeket is megtalálod - ha tehát a megvalósítás mellett döntesz, akkor ide mindenképp nézz be!

További híreink
Önindítók robogókhoz, hogy gyorsabb legyen a start!
A belső égésű motorok beindításához önindítóra van szükség. Nemcsak autóknál, robogóknál is könnyebbé teszi a startot, egyfajta kényelmi elemként funkcionál. Számtalan mé...
2023-11-29 10:03:18, Hírek, Könnyű Bővebben
Az őszi-téli szorongás gyakoribb, mint gondolnád!
Nagyon sokan tapasztalták már azt életük során, hogy vannak olyan időszakok, amikor sokkal levertebbek, kedvetlenebbek, stresszesebbek az átlagosnál. Ez az időszak gyakra...
2023-11-27 16:45:30, Hírek, Könnyű Bővebben
Autószerelés okosan
Nagyon sokféle dologra van szükség ahhoz, hogy a közlekedés biztonságos legyen. A gépjárművezetőknek érdemes tisztában lenniük azzal, hogy mi az, ami kötelező, és mi az, ...
2023-11-27 16:38:10, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK szerint valójában a Fidesz akarja megváltoztatni az önkormányzati választás szabályait (fél évvel a válas...
Bővebben >>