. Ma Gedeon napja van.
A Bogyó és Babóca című mese népszerűségének titka
2019-08-18 11:22:38
A Bogyó és Babóca című mese népszerűségének titka

A Bogyó és Babóca című mese népszerűségének titka

De miért szeretik ennyire a gyerkőcök a Bogyó és Babócát? Minek köszönhető ez a hihetetlen siker és népszerűség? Mi az, ami ennyire magával ragadja a gyerekeket?

 

Rövid bejegyzésünkben ezekre a kérdésekre fogjuk keresni a választ. A cikk elolvasása után remélhetőleg minden egyes szülő kicsit jobban meg fogja érteni a kicsik gondolkodását, illetve a mese iránt érzett rajongásukat is.

 

Ha egy ovis számára ismerős helyzetet lát, az biztonságérzetet ad neki

 

A bölcsődébe, illetve óvodába járó apróságok nagyon szívesen hallgatnak olyan történeteket, amik hozzájuk hasonlóan bölcsis vagy ovis szereplőkről szólnak. A Bogyó és Babóca főhősei pontosan ilyenek, mindössze annyi különbséggel, hogy ők erdei óvodába járnak.

 

Minden egyes kis epizód megannyi hasonlóságot mutat a gyermekek által tapasztalt élethelyzetekkel. Szeretet, barátság, kisebb összezördülések és aztán kibékülések, néha egy kis csúfolódás vagy irigység. Ezekkel az óvodai vagy bölcsődei környezetben is gyakran lehet találkozni, ennek köszönhetően tehát a lurkó sokkal könnyebben tud azonosulni a mesebeli figurákkal, illetve a velük történő eseményekkel.

 

A Bogyó és Babóca nem csak mese formájában létezik

 

Mivel a kicsik ennyire imádják a Bogyó és Babóca című mesét, értelemszerűen befogadók minden olyan dologgal kapcsolatban, ami bármilyen formában köthető a történethez. Az igényeikhez pedig a játékok forgalmazói is igazodnak.

 

Ennek megfelelően ma már elérhető a kínálatban a mesebeli figurákat megidéző puzzle, illetve a Játékszigetnél megvásárolható a Bogyó és Babóca kollekcióból a memóriajáték is. Ezzel aztán még inkább fokozni lehet a mese iránt érzett imádatot.

 

Bogyó és Babóca tehát ezután nem feltétlenül csak a televízióban lehet jelen, hanem különféle kreativitást igénylő játékok formájában beköltözhet a gyerekszobába is.

 

Bogyó és Babócából sosem lehet elég

 

Az igazi fanatikus gyerekek persze igyekeznek az életük minden egyes területén magukkal hordozni a kedvenc mesefigurákat. A puzzle és a kirakó tehát nem minden, a legnagyobb rajongók számára további különlegességek állnak rendelkezésre.

 

Van már olyan Bogyó és Babóca matricacsomag, amivel tetszés szerint díszíthető a gyerekszoba például. Hogyha az egész család együtt szeretne játszani, akkor ehhez kiváló választás lehet egy a mesebeli sztorikat magába foglaló kvízjáték is.

 

A hagyományos társasjátékot előnyben részesítők számára pedig az Úton az oviba változat jelentheti az ideális választást. Teljesen mindegy tehát, hogy milyen formában szeretne a gyerkőc lehetőség szerint minél több időt eltölteni Bogyó és Babóca társaságában, erre számtalan mód létezik.

További híreink
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>